Google posa en un compromís els 4.000 usuaris de mòbils Huawei a Andorra

El gegant nord-americà retira l’accés a Gmail, Play Store i les noves versions d’Android

Un mòbil Huawei
Un mòbil Huawei
Els usuaris de mòbils Huawei a Andorra estan pendents del desenvolupament del conflicte entre la companyia xinesa i Google. Pel moment, el gegant nord-americà ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els coberts per llicències de codi obert. Les darreres xifres facilitades per Andorra Telecom  situaven els usuaris de la marca Huawei en 3.900, molt pel darrere d'altres marques com Samsung.

Els gairebé 4.000 usuaris de mòbils Huawei a Andorra poden veure com els seus aparells es queden obsolets. Google ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els coberts per llicències de codi obert. La decisió és conseqüència de la inclusió de l'empresa xinesa a la "llista negra" d'empreses que suposen una "amenaça per a la seguretat nacional", segons el president dels Estats Units, Donald Trump.

El conflicte podria afectar les actualitzacions que pugui llençar Google del seu programari -la botiga d'aplicacions, Youtube o el Gmail- a les que Huawei ja no tindrà accés, però això no vol dir que aquestes aplicacions deixin de funcionar de cop i volta.

Però si el veto es manté, els nous telèfons de la firma xinesa, no podran llençar-se amb Android i Huawei haurà d'implementar un sistema operatiu propi sense les prestacions que ofereix Google als seus usuaris. Segons la pròpia firma xinesa, ja fa tres anys que Huawei treballa en una versió del seu sistema operatiu propi.

La problemàtica no ha d'afectar les ONT Huawei (caixes de fibra òptica) d'Andorra Telecom

La problemàtica no ha d'afectar les ONT (caixes de fibra òptica) d'Andorra Telecom que són de la marca Huawei. Així ho han confirmat fons de la companyia a l'Altaveu.

Huawei no és, ni de bon tros, la marca més habitual entre els mòbils que operen a Andorra, un sector que domina àmpliament Samsung.

Comentaris

Trending