Gili pretén tornar a convertir Escaldes en un motor cultural

Els socialdemòcrates volen aconseguir que la parròquia sigui la primera del país en incloure’s a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco 

Comentaris

El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén fomentar la creativitat i tornar a convertir Escaldes en una parròquia culturalment molt activa, fins al punt que la cultura esdevingui un motor de la parròquia. De fet, la candidatura encapçalada per Rosa Gili pretén que Escaldes esdevingui la primera parròquia en incloure’s a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco es va crear l’any 2004 per promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquin la creativitat com un factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Actualment hi ha al voltant de 180 ciutats formant la xarxa i treballant juntes amb l’objectiu de posicionar la creativitat i les indústries culturals al centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria.

Gili ha justificat la proposta “perquè volem que la cultura ens uneixi, sigui integradora, que es faci des de la participació ciutadania i ens permeti conèixer tots els artistes del país i de fora també”. Així, la cap de llista socialdemòcrata també s’ha compromès a promoure el talent i la creativitat, perquè això “permeti que Escaldes-Engordany sigui un pol d’atracció” i d’aquesta manera “fer una parròquia diferent en el món cultural”. En aquest punt, la candidata ha afegit que es promourà també tot el que és l’economia cultural i la indústria cultural, des del disseny fins el cinema, passant per molts d’altres. “Hi ha molts aspectes on podem ser diferenciadors”, ha sentenciat la candidata. 

La número 1 de la candidatura del PS i Independents ha valorat que, malgrat s’han fet diverses coses bones a la parròquia, “podem donar un impuls més gran encara a la cultura, volem parlar amb la gent de la cultura, volem fer zones pels artistes del país i posar-los en valor. En definitiva, anar a buscar aquest potencial cultural que tenim a casa, amb la nostra identitat d’Escaldes perquè la gent torni a retrobar-se amb aquest motor cultural que ens pot aportar molt a la parròquia”

 

Comentaris

Trending