Gea va beneficiar la seva dona a través del programa esport-escola

La FAF subvencionava el centre educatiu de l’Aldosa per acollir infants que volguessin estudiar i jugar a futbol i al seu torn contractava els serveis de la parella del secretari general

El programa esport-escola el realitza la FAF de comú acord amb el Col·legi dels Pirineus.
El programa esport-escola el realitza la FAF de comú acord amb el Col·legi dels Pirineus.
El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea, processat i en arrest domiciliari en el marc del ‘cas Cautxú’, hauria aprofitat la posada en marxa del programa esport-escola amb el Col·legi dels Pirineus per, suposadament, beneficiar la seva dona, professora d’anglès. Segons la investigació policial, la FAF subvencionava el centre educatiu de l’Aldosa de la Massana i al seu torn contractava els serveis de la parella de Gea perquè fes classes privades als infants acollits en aquell programa.

Segons consta en els informes policials elaborats en el marc de l’esmentada investigació i inclosos en el sumari de la causa al qual han tingut accés fonts federatives consultades, pràcticament alhora que s’acordava amb el Col·legi dels Pirineus la posada en marxa d’un projecte per fomentar la pràctica del futbol de manera coordinada amb l’activitat educativa, l’esposa de Gea va obrir una escola d’idiomes (Impuls Idiomes, a la Massana) que seria contractada per l’escola.

La FAF, a partir del novembre del 2017, va facilitar a tots els menors que ho desitgessin combinar la pràctica del futbol amb els estudis a través de la seva matriculació a l’escola privada de l’Aldosa. La federació sufragava les despeses educatives i per aquest motiu abonava cada mes 5.200 euros des d’un compte federatiu al col·legi. Com la policia reconeix en els seus informes, segons les fonts consultades, això no tindria res de dolent ni de sospitós si no fos que el 9 de novembre d’aquell mateix any es constitueix formalment l’escola d’idiomes de la qual n’és sòcia la dona de Gea.

I tot i que el Col·legi dels Pirineus té la llengua anglesa com a idioma vehicular de les seves activitats, la FAF contracta Impuls Idiomes per facilitar classes de reforç d’anglès -com a activitat extraescolar- als joves que s’inscriuen al centre amb la voluntat de dedicar-se professionalment al futbol. Segons les anàlisis dels comptes fetes per la policia, cada mes l’escola d’idiomes de la dona de Gea rep un càrrec des d’un compte de la federació de 1.819 euros. Com a mínim hi hauria sis abonaments, de febrer a juny del 2018, per un total de 10.914 euros.

-

Relacionat

La Batllia manté els quatre ‘clubs rebels’ com a perjudicats pel ‘cas Cautxú’
-

Relacionat

L’auditor i comptable de la FAF, també en el punt de mira 
Un cotxe policial en les immediacions de la seu judicial.

Relacionat

El secretari general de la FAF i l'adjunta asseguren que la directiva va avalar el lliurament d'informació a la defensa
-

Relacionat

La policia va demanar poder gravar Gea, García i Dos Santos a qualsevol lloc
-

Relacionat

La Batllia sospita que a la FAF hi havia una ‘xarxa clientelar’ per espoliar l’ens i alhora tapar-ho tot
-

Relacionat

La fiscalia dubta de la gestió comptable de la FAF 
Tomàs Gea en una imatge d'arxiu. Al centre penitenciari ha perdut diversos quilos degut al deteriorament de la seva salut.

Relacionat

Gea deixa la presó degut al seu estat de salut i passa a arrest domiciliari

Comentaris (1)

Trending