Gea deixa la presó degut al seu estat de salut i passa a arrest domiciliari

Els informes mèdics que ha valorat la batlle que ara porta el ‘cas Cautxú’ pel que fa als empresonats asseguren que el deteriorament del secretari general de la FAF serà progressiu

Tomàs Gea en una imatge d'arxiu. Al centre penitenciari ha perdut diversos quilos degut al deteriorament de la seva salut.
Tomàs Gea en una imatge d'arxiu. Al centre penitenciari ha perdut diversos quilos degut al deteriorament de la seva salut.
El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea, és al seu domicili des de les 5 de la tarda. La batlle que instrueix el ‘cas Cautxú’ pel que fa a les dues persones que tenen restringida la seva llibertat ha acordat aquest dimecres permetre la sortida del dirigent futbolístic del centre penitenciari i decretar el seu arrest domiciliari. El deteriorament de la salut de Gea, corroborat per diversos informes mèdics, és clau.

Gea no podrà sortir del seu domicili si no ho fa amb autorització judicial. Com és habitual en aquests casos, estarà sotmès a un control monitoritzat. El dirigent de la FAF, segons diverses fonts, poc es pensava sortir justament ara de la Comella tot i que fa uns quants dies va haver d’ingressar d’urgència a l’hospital per un empitjorament de la seva salut. El canvi de batlle instructora augurava un alentiment de la causa, atès que la nova responsable judicial s’havia de posar al dia del cas. 

Contràriament al que es podia augurar, la nova responsable de la instrucció, Maria Àngels Moreno, ha valorat els informes mèdics que se li han posat sobre la taula i ha decidit enviar cap a casa Gea amb la polsera de control. Després del seu trasllat a urgències i del retorn posterior al centre penitenciari, el dirigent futbolístic, segons algunes fonts, havia remuntat. Això sí, des que va ingressar a la presó ha perdut diversos quilos i ha de seguir un tractament mèdic més intens del que seguia abans de l’afer judicial arran d’una cardiopatia que fa anys que sofreix.

Segons fonts coneixedores de la situació de Tomàs Gea, els metges asseguren que l’empitjorament és progressiu i que ho seguiria essent en les condicions en què es trobava al centre de reclusió degut al règim alimentari, l’ansietat per la qual ha hagut de ser tractat o la manca d’exercici cardiovascular en una persona acostumada a fer esport. A més, la calor que fa tampoc no convida ara per ara a sortir al pati del recinte penitenciari, que esdevé un autèntic forn.Satisfacció de la federació pel fet que el secretari general "estigui a casa"

La junta de la FAF presidida de forma interina per Elisabet Pirot s'ha mostrat, "lògicament", "molt contenta" pel fet que el secretari general de l'ens, Tomàs Gea, pugui estar a casa. Pirot s'ha aventurat a dir que espera que poc a poc la situació derivada de la investigació del 'cas Cautxú' es vagi normalitzant. La vicepresidenta de l'organisme ha fet aquestes manifestacions després d'una breu -però intensa- assemblea general extraordinària que ha servit per convocar les eleccions del 12 de setembre. Pirot i Alfonso Martín, l'altre vicepresident, podrien acabar liderant una de les candidatures que s'han de presentar entre el 16 i el 23 d'agost. Si fa unes setmanes semblaven no estar gaire animats, avui Pirot ha deixat les portes molt obertes. La directiva de la FAF ha explicat que havien sabut una mitja hora abans de la primera convocatòria de l'assemblea la sortida de la presó de Gea. L'assemblea ha estat molt breu, uns 20 minuts a tot estirar, però no hi han faltat retrets als clubs que s'han presentat com a actors civils en la causa judicial. Ara per ara s'ha deixat penjat el calendari de competició i serà la directiva que sorgeixi de les urnes la que, de pressa i corrents, haurà de muntar tot l'entramat esportiu de la propera temporada. Per tant, tot anirà amb retard. 

Comentaris

Trending