La Batllia manté els quatre ‘clubs rebels’ com a perjudicats pel ‘cas Cautxú’

Diversos treballadors de la FAF investigats en la causa havien reclamat que UE Santa Coloma, Inter Escaldes, FC Encamp i FS la Massana en fossin expulsats

-
-
La UE Santa Coloma, Inter Escaldes, FC Encamp i FS la Massana podran continuar formant part de la causa judicial oberta al tomb de les suposades irregularitats comeses per dirigents de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). La Batllia considera que els esmentats clubs, que van contra la tendència majoritària, fidel a l’actual junta directiva federativa, efectivament podrien haver estat perjudicats pel que es denomina com a ‘Operació Cautxú’.

Els quatre ‘clubs rebels’ van demanar a final de juny que se’ls considerés perjudicats en el cas i, per tant, se’ls acceptés com a actors civils, podent d’aquesta manera accedir al contingut del sumari i saber què s’estava investigant. Santa Coloma, Escaldes, Encamp i la Massana afirmaven que el ‘cas Cautxú’ podia danyar la imatge de la FAF i, per tant, de la seva com a clubs integrants de l’ens federatiu i, alhora, que la suposada mala gestió dinerària podia repercutir en les seves arques econòmiques perquè eventualment no s’haurien fet les imputacions dineràries que toqués.

Davant l’acceptació com a actors civils dels quatre clubs -un mes abans s’havia considerat la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) com a perjudicada-, diversos treballadors de la FAF investigats en el marc de la causa judicial oberta van clamar al cel i van demanar a la Batllia que fossin expulsats del cas. Els reclamants deien que “els clubs no han justificat el perjudici reclamat, perquè no existeix” i que en conseqüència, més enllà de vulneracions processals, també s’estaria vulnerant el dret a la intimitat dels investigats atès que les quatre entitats podrien accedir a dades sensibles sense tenir-hi dret.

Però no és pas així com ho veu la Batllia. I en un recent decisió tramesa via aute, la batlle que instruïa el cas quan aquest va esclatar en forma de detencions i escorcolls, afirma que ningú no ha qüestionat que els quatre clubs són membres de la FAF i reben fons d’aquesta, “essent indiferent l’origen dels fons”. A partir d’aquí, la jutgessa manté que “el que resta clar és que els clubs esportius, en la seva qualitat de membres de la FAF i com a entitats receptores de fons de la FAF, en arres al dret a la defensa resten legitimats” per tenir accés a la causa.

I amb l’esmentat accés, “determinar, mitjançant la instrucció que es dugui a terme, si han patit un perjudici dinerari arran de la gestió dels fons de la FAF i establir quins danys morals se n’han pogut derivar. En tot cas, serà la instrucció de la causa que permetrà establir aquests possibles perjudicis”. Per tant, poden continuar tenint accés al sumari i considerar-se eventuals perjudicats, més enllà que decideixin formular qualssevol altre tipus d’acció jurídica més ‘agressiva’ com ara la interposició de querelles.Fèlix Álvarez vs. Carles Riba en les eleccions del dia 12 de setembre

Dues candidatures en desigualtat de condicions a priori concorreran a les eleccions del 12 de setembre. Hi haurà una candidatura oficialista-continuista que liderarà un dels vocals de la junta sortint, Fèlix Álvarez, i que tindrà com a candidat a vicepresident el vicepresident actual i home fort de la mateixa Alfonso Martín. Aquesta llista s’ha presentat amb 18 avals sota el braç mentre que la candidatura rival, encapçalada per Carles Riba, ha presentat els 5 avals mínims per poder tenir dret a presentar-se. El nombre d’avals presentats sembla en aquest cas prou significatiu del que tot sembla que passarà el 12 de setembre. 

Comentaris (1)

Trending