Gallardo se sent “molt identificat” amb la llista nacional i confirma presència social-liberal a totes les parròquies

El president de Liberals està acompanyat de Ferran Costa, Eva López, Laura Mas i Eva París, exconsellera comunal amb UL a Sant Julià, en les cinc primeres places de la candidatura

Comentaris

El candidat Jordi Gallardo fa un 'selfie' a la candidatura nacional liberal.
El candidat Jordi Gallardo fa un 'selfie' a la candidatura nacional liberal.
“M’hi sento molt identificat”. Aquesta és la valoració que fa el president i candidat liberal, Jordi Gallardo, de la candidatura nacional de la formació. Per al líder de Liberals, la llista, que encapçala al costat de Ferran Costa, Eva López, Laura Mas i Eva París, exconsellera comunal amb UL a Sant Julià, en les cinc primeres places, és “representativa de la societat andorrana. Plural, diversa, multicultural, on s’hi troben vàries generacions i és dinàmica”. Gallardo ha garantit gairebé al cent per cent presència social-liberal a totes les parròquies.

Un congrés liberal extraordinari ha validat aquesta nit la llista per a la circumscripció nacional que no incorpora ja cap dels històrics liberals. Queda el setè lloc vacant, atès que estava reservat a un candidat d’Ordino -probablement Marc Galabert- que en fer-se finalment llista a la parròquia acabarà encapçalant allí el projecte. En les properes hores tindrà recanvi. No serà això cap problema. La virtut, segons Gallardo, poder mostrar a la ciutadania un “acord global” amb el Partit Socialdemòcrata (PS) a totes les parròquies (“vull ser prudent però crec que sí”, que hi haurà presència arreu, ha deixat clar el dirigent liberal) i així mostrar que entre els uns i els altres s’és “una alternativa real” que busca el “vot útil en base a les regles del joc”. Gallardo ha recordat que “bona part del futur de l’arc parlamentari passa per les parròquies”.

Contra aquells que critiquen el pacte social-liberal, que es preveu que es presenti aquest dilluns, perquè asseguren que “és un frau de llei, el que se’ls ha de dir que és una realitat”. A Ordino, al final els independents s’haurien dinamitat per la pressió de les formacions nacionals consolidades, i dissabte a la nit es va confirmar que hi hauria llista social-liberal. Com ha dit Jordi Gallardo, “cadascú ha necessitat el seu temps” per al final “el resultat és coherent” i el president liberal se sent satisfet de tot plegat, tot i que hi ha diverses veus internes que critiquen, i molt, com s’ha dirigit el procés. El candidat liberal s’ha volgut centrar en la llista nacional, que segons Gallardo “ha anat en la direcció que ja vaig avançar que havia d’anar”.

Les parroquials

El president liberal, després del congrés, s’ha mostrat reticent a parlar de les candidatures parroquials. Sí que ha confirmat que Judith Pallarés encapçalarà la llista de la Massana juntament amb Vicenç Alay, tal com l’Altaveu ja va avançar. Jordi Gallardo ha afirmat que Pallarés ha adoptat “una decisió valenta” anant a jugar-se l’escó al territori però també ha assegurat que “és la millor candidata per a la Massana”. Pallarés i Alay s’hauran d’enfrontar a Ciutadans Compromesos, que fins aquest dilluns no donarà per tancada la seva llista.

El president liberal ha explicat que l’única candidatura que encara no estava tancada del tot és la de Canillo, on els liberals havien cercat un empresari poc conegut a la parròquia i d’uns 55 anys. Encara hi ha alguns noms que poden ballar fins que no siguin confirmats, però tot fa pensar, i Gallardo no ho ha negat, que Josep Maria Cabanes serà el representant liberal formant parella amb Joaquim Miró a la capital. Joan Torra o Jordi Moreno Magallon acompanyarà Rosa Gili a Escaldes i Cathy Juan farà parella amb David Rios a Encamp. Joan Fernàndez serà el número 2 de Gerard Alís a Sant Julià i, com s’ha dit, Marc Galabert serà molt probablement el candidat a Ordino.

 

Comentaris

Trending