Gallardo constata en directe les disfuncions de les concessionàries del bus

El ministre es presenta de sorpresa al Pas de la Casa i ha de reclamar l’alto a un conductor perquè posi en marxa el servei a l’hora

El ministre Jordi Gallardo i el conseller general Ferran Costa conversen amb altres ciutadans mentre esperen el bus a la parada del Pas.
El ministre Jordi Gallardo i el conseller general Ferran Costa conversen amb altres ciutadans mentre esperen el bus a la parada del Pas.
El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, s’ha presentat de sorpresa aquesta tarda al Pas de la Casa per, com si d’un viatger qualsevol, constatar el funcionament del servei d’autobús que enllaça la vila encampadana amb Andorra la Vella. Des que es van posar en marxa les noves línies d’autobús hi ha hagut moltes crítiques en molts fronts i especialment els treballadors del Pas han lamentat les llargues esperes que han de fer abans de poder tornar a casa.

Gallardo, acompanyat del president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, s’ha plantat a la parada de l’autobús del Pas i mentre esperaven han fet petar la xerrada amb altres usuaris que, com ells sobre el paper, esperaven el servei que els havia de tornar a casa després de la jornada laboral. Els diumenges, hi ha servei cada hora dins d’una franja horària i, a més, en alguns moments puntuals, els de més afluència -i quan tanquen els comerços del Pas ho és-, hi ha previstos busos de reforç. El que tècnicament es denomina com a serveis addicionals.


Gallardo demana explicacions al conductor sobre el motiu pel qual no es posa en marxa.

 

Un d’aquests trajectes suplementaris està marcat per les 19.40 hores. Hi ha molts treballadors del Pas que pleguen a les 7 de la tarda i quaranta minuts després és un temps raonable perquè puguin desplaçar-se fins a la parada i iniciar el viatge de retorn a casa. Gallardo i Costa han volgut constatar in situ la situació i viure en primera persona l’experiència de qualsevol viatger. I, efectivament, els dos polítics han pogut ser testimoni del fet que les coses no van a l’hora. Uns minuts després de l’hora que hauria d’haver arrencat el servei addicional atès que hi havia prou usuaris esperant, el ministre s’ha acostat fins al vehicle per demanar explicacions al seu conductor. Per demanar-li com és que no obria les portes i carregava els ciutadans que s’esperaven per pujar al vehicle.

L’argument ha estat tan senzill com inapel·lable: ell no es posava en marxa fins a les 20.15 i, per tant, d’allí no es movia. Eren les instruccions que tenia. Jordi Gallardo, que entre les seves responsabilitats ministerials té el control del departament de Transports, ha fet un parell de gestions i al cap d’uns minuts els treballadors que ja temien haver de tornar a fer, un dia més, una espera suplementària, han vist com la situació es desencallava i el bus iniciava la marxa cap a Andorra la Vella. I sense el ministre enfilat en els seients, perquè ha preferit quedar-se a constatar què passava en el següent servei fixat. 

I el que han pogut copsar tant el ministre com el conseller general liberal és que el següent trajecte, el que havia de sortir a un 1/4 de 9 del vespre des del Pas de la Casa, ha sortit ben bé vint minuts més tard. I és que el vehicle no ha arribat a la parada de la vila encampadana fins pràcticament 2/4 de 9. Encara que no hi ha una explicació oficial, el més probable és que l'adjudicatària hagi hagut d'activar un bus que no comptava i mentre no s'ha posat tota l'operativa en marxa, el vehicle no ha arribat a lloc.

 

Comentaris (10)

Trending