Funcionaris del comú de la capital exigiran que es reguli l’accés a la formació finançada amb diner públic

L’acceptació per part de la junta de govern a pagar el màster que preveu fer la cap de l’àrea de joventut ha generat cert malestar i un grup de treballadors demanaran la intervenció sindical

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, i la cap de l'àrea de Joventut, Patty Bafino, en una compareixença pública.
El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, i la cap de l'àrea de Joventut, Patty Bafino, en una compareixença pública.
Treballadors del comú d’Andorra la Vella estan indignats pel que entenen un excés de discrecionalitat en el finançament públic de formació fora de l’àmbit estricte de la corporació i vehicularan a través del sindicat de personal una petició per tal que l’administració elabori una normativa clara i objectiva que permeti que tots els empleats comunals tinguin accés a formar-se amb l’ajut econòmic de la institució. I no que el suport dinerari, lamenten, arribi només a alts càrrecs i millor encara si són de “la confiança dels polítics de torn”.

El que ha fet encendre l’alerta d’un sector de funcionaris, segons les fonts consultades, és el fet que la junta de govern, després d’un informe de la direcció de Recursos Humans, acordés finançar un màster universitari a la cap de servei de Joventut, Patty Bafino. L’acord, que ha transcendit ara, s’hauria pres el juny. Bafino hauria de cursar entre aquest octubre i el juny de l’any que ve, fora d’hores laborals, un ‘Màster interuniversitari en joventut i societat’ que ofereix la Universitat de Girona. 

L’acord passa perquè el comú financi un 50% del cost del curs -3.952 euros- en el moment que Bafino s’hagi inscrit al mateix i l’altra meitat “una vegada es lliuri el certificat d’aprovació del mateix”. Patty Bafino és actualment tècnica de l'àrea de joventut que exerceix de cap de servei en virtut d'una complement de responsabilitat afegida (CRA), una persona de l’extrema confiança professional i personal del cònsol menor, Marc Pons, després que l’estiu de l’any passat renunciés a la direcció de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana per causes que van quedar mig en l’aire.

Les fonts consultades han recordat que aquesta no és la primera vegada que el comú concedeix un ajut econòmic per finançar formació per comandaments -han recordat, per exemple, el cas de formació realitzada ja fa mesos per un dels funcionaris integrants del gabinet dels cònsols com Albert Samarra- i han assegurat que el malestar no és pas per la formació en sí. Més encara, els consultats afirmen que estan obertament a favor que la corporació promocioni i financi activitats formatives per al personal

Però han exigit que sigui d’una manera oberta, pública, clara i transparent i que sigui degudament regulat per la normativa comunal que escaigui. D’aquí, asseguren les fonts, que vehicularan la queixa i la petició via el Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) amb l’objectiu que trametin el malestar amb la majoria comunal i es pugui impulsar el reglament o l’ordinació que correspongui.

Comentaris (2)

Trending