Fridays For Future insta les institucions a actuar pels guants a terra

El gest cívic quotidià de llençar els residus a la paperera o al contenidor ara és més important que mai, perquè fora d'ells a més de generar brutícia, són un risc de contagi

-
-
El moviment jove per la defensa del medi ambient Fridays For Future Andorra insta les institucions, Govern els comuns, perquè prenguin mesures per evitar la presència de guants de plàstic a terra i en altres llocs que no són les escombraries. Els guants poden ser de nitril, de vinil, de làtex o d'altres materials, però siguin del que siguin omplen el terra especialment a prop dels supermercats i les botigues d'alimentació, que demanen als clients que n'utilitzin. També a prop d'altres comerços oberts, com les farmàcies.

És cert que hi ha gent que els llencen a la paperera, o al contenidor, però molts acaben a terra, a la vorera, als escocells dels arbres o a l'asfalt. Els guants van al contenidor del rebuig, el gris, per cert, i no al contenidor groc, per a envasos metàl·lics i de plàstic. Igual que les mascaretes usades o qualsevol altre element de protecció que pensem que pot estar contaminat, com una bata o una granota.

El gest cívic quotidià de llençar els residus a la paperera o al contenidor ara és més important que mai, perquè aquests guants llençats a terra, a més de generar brutícia, són un risc de contagi. Sobretot per als treballadors comunals dels departaments de manteniment i higiene.

Per altra banda, Fridays For Future recorda que la crisi sanitària no és una excusa per deixar de banda la crisi climàtica. Exigim que les institucions públiques, els comerços i els ciutadans preguin les seves responsabilitats.

Comentaris (3)

Trending