Forta davallada dels casos actius de coronavirus

Dos nous positius eleven fins a 745 el total de pacients registrat al país, dels quals fins a 468 ja han superat la malaltia

Benazet, durant la roda de premsa.
Benazet, durant la roda de premsa.

El balanç de l’epidèmia de coronavirus continua evolucionant de forma positiva. En una jornada amb únicament dos positius -els primer després de dos dies sense cap-, destaca també la forta davallada dels casos actius i el notable increment de noves altes. En total, des de l’esclat de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 al Principat s’han registrat 745 malalts.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat l’encarregat, com és habitual, d’actualitzar les dades. Els dos nous positius detectats pugen fins a 745 els acumulats des de l’inici de la pandèmia. A banda, es manté la tendència dels darrers dies pel que fa a l’evolució dels pacients. De nou s’han incrementat les altes, fins als 468 curats, al mateix temps que es redueixen els casos actius fins a 235. L’altra bona dada de la jornada és el fet de no haver de lamentar cap defunció. Per tant es mantenen les 42 de dimecres.

Pel que fa als ingressats a l’hospital de Meritxell, hi ha 24. D’ells, catorze es troben intern a la unitat de cures intensives. Únicament vuit estan connectats a un respirador mecànic.

A la planta especialment habilitada del Cedre hi queden 25 padrins. D’ells, set provenen de Salita i un hi va ser ingressat provinent del seu propi domicili. Set es troben convalescents, a l’espera d’una segona PCR negativa que els concedeixi l’alta definitiva.

Entre els professionals sanitaris encara hi ha 42 pacients, un menys que el dimecres. Pel que fa als cossos especials, cinc encara continuen de baixa per haver estat contagiats amb la Covid-19.

Amb aquestes dades a les mans, Benazet ha apuntat que “seguim amb un comportament epidemiològic molt correcte”, ja que continua “baixant la corba”. I això, ha puntualitzat, malgrat que “fa catorze dies de la primera excepció al confinament, que va ser la de poder passejar, i onze des de l’obertura d’algunes activitats”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending