Fort dispositiu policíac per intentar estrènyer el setge als lladres després d'un altre robatori a Anyós

Comentaris

Fort dispositiu policíac per intentar estrènyer el setge als lladres després d\'un altre robatori a Anyós
Fort dispositiu policíac per intentar estrènyer el setge als lladres després d\'un altre robatori a Anyós

La policia va muntar un fort dispositiu la nit de divendres a diversos punts de la parròquia de la Massana i, també, al túnel dels Dos Valires que tindria com a objectiu, molt probablement, intentar posar setge als lladres que des de fa setmanes estan generant una notable alarma a l’esmentada parròquia amb els seus assalts en diversos xalets. El cos de l’ordre, no obstant això, manté un silenci sepulcral entorn a aquests fets i a les decisions que adopta al respecte. El desplegament es va dur a terme després que s'advertís un altre robatori en un domicili, novament a Anyós, on ja hi han hagut altres furts les darreres setmanes.

Les proximitats de les rotondes d’Anyós i de l’Aldosa, no al tram que dóna a la carretera general, si no en la seva vessant interior, cap a la via secundària que va cap a cadascun dels esmentats nuclis, han estat objecte de controls policials, des de passades les 9 de la nit i fins un parell d'hores més tard. Els agents aturaven els cotxes que hi circulaven pràcticament d’un en un i revisaven l’interior dels automòbils, segons testimonis presencials. El mode d’actuació dels agents no tenia res a veure amb els controls d’alcoholèmia que el cos ha iniciat justament aquests dies.

Diverses fonts han assegurat que el dispositiu es va posar en marxa després de rebre un avís d’alerta del que podrien ser moviments sospitosos i a partir d’aquí, i després de comprovar que, efectivament, hi havia hagut un altre robatori, en aquest cas a Bellviure, es va establir el control, que va comptar també amb la participació d’especialistes en delictes contra el patrimoni que no van uniformats. Pel túnel del Dos Valires s’haurien divisat algunes corredisses notables de vehicles policials.

Els experts del cos miren d’aconseguir localitzar els individus que des de fa unes quantes setmanes estan protagonitzant assalts en domicilis particulars habitats. Això sí, assegurant-se que en aquell moment els ocupants no hi són. Normalment, els robatoris, que s’han produït en diversos nuclis del terme de la Massana aquestes darreres setmanes -durant l’estiu, quan també hi va haver una onada de furts, els assalts van ser més dispersos tot i que també n’hi va haver molts a la vall del nord-, han tingut com a objectiu habitatges d’un cert nivell.

Poder adquisitiu

Una de les especulacions és que els lladres fan un seguiment important d’allà on volen actuar. Una de les referències serien els vehicles dels propietaris o ocupants dels immobles. Un vehicle d’un cert nivell els donaria idea del poder adquisitiu del seu titular i, alhora, els permetria tenir controlats, almenys parcialment, el seus moviments. A la Massana s’han vist afectats persones d’un notable poder adquisitiu. Joies i diners en efectiu estan entre les prioritats dels assaltants, que tindrien la mà trencada en aquesta mena de ‘cops’ i que deixarien ben poc rastre.

Un dels darrers robatoris ocorreguts, a Escàs el cap de setmana passat, hauria afectat el xalet d’un empresari del transport. Segons algunes fonts, s’hi hauria arribat a obrir una caixa forta. Dies abans, també es va entrar al domicili d’un conegut empresari lligat durant molt temps a la política del país. En aquest cas, podria ser que els lladres haguessin marxat poc abans que els propietaris de l’immoble hi haguessin arribat o, fins i tot, que s’haguessin donat a la fuga just en notar l’arribada dels propietaris.

No obstant això, els lladres van aconseguir, com a mínim parcialment, el seu objectiu. Almenys, segons fonts coneixedores dels fets, s’haurien endut d’aquest immoble, a la zona de la Coma del Colat, a la Massana, una col·lecció notable de rellotges i joies. Les víctimes haurien encarregat recentment un informe pericial a uns joiers per tal de poder valorar els objectes furtats i així formalitzar la deguda denúncia i poder-se rescabalar de l’assegurança.

Encara a l’Aldosa de la Massana, en un dels primers assalts d’aquesta onada, els lladres haurien accedit a l’habitatge d’un comandament intermedi d’una entitat bancària del país. Es dóna el cas que el matrimoni en qüestió té durant bona part del dia una minyona. Doncs els lladres van estar suficientment a l’aguait per entrar a l’immoble quan no hi havia ni els els ocupants ni la dona de fer feina. Hi van accedir per una finestra que prèviament havien desmuntat i van anar directament a l’habitació del matrimoni, d’on n’haurien sostret, segons les fonts consultades, joies i algun quadre.

La situació no és gens agradable i està causant una notable alarma. La policia hi treballa via els grups especialitzats, sense que de moment s’hagin donat instruccions al conjunt del cos perquè hi col·laborin. L’únic que es va fer va ser un comunicat amb recomanacions de com evitar eventuals visites de desconeguts. 

Contràriament, en el cas del vehicle conduït per un home que s’atansava a escoles i mirava de convèncer menors perquè s’hi enfilessin, sí que es va compartir la informació de què es disposava. Per cert, ara per ara no s’ha tingut cap més avís de la presència del turisme de color vermell o granat desgastat, amb plaques de matrícula espanyoles i un 1 i un 4 entre les xifres de la mateixa.

Comentaris

Trending