Fitch Ratings manté la nota de fa un any als tres grans bancs del Principat

L’agència qualificadora continua valorant amb BBB el llarg termini de Crèdit Andorra i Andbank mentre que MoraBanc està un esglaó per sota: BBB-

-
-
L’agència de qualificació Fitch Ratings s’espera a mullar-se sobre els bancs andorrans quan vinguin temps millors. O molt pitjors. Mentre tant el país com la plaça financera es troben en una mena de cruïlla de camins, sense acabar d’arrencar, sense acabar de divisar folgadament la recuperació econòmica, la firma ha deixat la qualificació dels tres grans bancs del país -Crèdit Andorrà, Andbank i MoraBanc- tal i com estava. Fins i tot la perspectiva de tots tres es manté estable.

El ràting a llarg termini de Crèdit Andorrà i Andbank queda situat en BBB. De fet, el mateix que ja tenien el curs passat. No toca res. De fet, els informes de Fitch Ratings no aporten elements gaire novedosos ni profunds sobre cap de les tres entitats. També manté la mateixa qualificació que ja tenia MoraBanc. En aquest cas, un esglaó per sota que els altres dos: BBB-. En el curt termini les tres entitats coincideixen en un F3.

Les tres entitats han emès notes per anunciar com una gran cosa el manteniment de la qualificació. De fet, ja ho diuen en castellà, ‘virgencita, virgencita, que me quede como estoy’, quan les coses van maldades o, com a mínim, no són gens clares. D’aquí que els comunicats de les tres entitats tirin en una línia similar per destacar el fet que que malgrat un “entorn internacional complex” la nota es manté o que el manteniment de la qualificació és un senyal “de la consolidació” del projecte o la “fortalesa” del model de negoci

Posin el nom de l’entitat que vulguin al davant i tindran la resposta per cadascun. Els missatges són pràcticament calcats. Fitch Ratings va comunicar aquest dimecres a les entitats la seva avaluació. És la seva manera de fer: tothom al mateix moment. Aquests informes són finançats per cadascuna de les entitats. Abonen, segons algunes fonts, de l’ordre de 60.000 euros per barba. Els experts de la firma qualificadora estan un parell de dies sobre el terreny i, després, processen les dades que escau.

Un element decisiu per l’evolució de la qualificació dels ràtings bancaris és el ràting país. Com que el d’Andorra es manté també en els nivells dels darrers temps de forma força inamovible i amb una perspectiva estable però, per ara, sense tendir a millorar, doncs difícilment els bancs de l’Estat aniran a l’alça. I menys en un escenari que no acaba de ser clar. D’aquí el manteniment qualificador: BBB per a Crèdit i Andbank i BBB- per a MoraBanc.

Etiquetes

-

Relacionat

Fitch Ratings alerta del perill que tindria per a l’Estat “un deteriorament de la solvència dels grans bancs andorrans”
Fitch Ratings preveu que l’economia andorrana creixi enguany un 1,6% i millori una mica més els propers anys

Relacionat

Fitch Ratings preveu que l’economia andorrana creixi enguany un 1,6% i millori una mica més els propers anys
Fitch manté la qualificació del país amb perspectiva estable però obvia elements que no van tan bé

Relacionat

Fitch manté la qualificació del país amb perspectiva estable però obvia elements que no van tan bé
Fitch Ratings rebaixa una mica més la qualificació financera d\'Andorra en el curt termini

Relacionat

Fitch Ratings rebaixa una mica més la qualificació financera d'Andorra en el curt termini

Comentaris

Trending