Vall Banc tanca el 2020 amb 1,7 milions de benefici

El pla de negoci de l'entitat manté la previsió de duplicar els ingressos dels pròxims tres anys

Façana de l'oficina principal de Vall Banc.
Façana de l'oficina principal de Vall Banc. Toni Solanelles

Vall Banc ha anunciat que al tancament del 2020, ha tingut un resultat recurrent positiu d'1,7 milions d'euros. Dins del seu pla de negoci es manté la previsió de duplicar els beneficis dels pròxims tres anys, tot i el resultat comptable negatiu de 16 milions d'euros derivat de la decisió d'amortitzar de forma anticipada i extraordinària l'antiga plataforma tecnològica del banc. El resultat recurrent no té en compte els ingressos o despeses extraordinàries, que no estan relacionats directament amb l'objecte social de l'empresa.

 

L’entitat conclou l’exercici amb una solvència del 22,1% superior a la del 2019, i una ràtio de liquiditat del 360%. Aquestes xifres la situen per sobre de la mitjana del sector financer andorrà, espanyol i europeu. “Malgrat la situació econòmica marcada per la Covid-19, continuem amb uns indicadors de fortalesa financera molt alts que ens donen la garantia per a afrontar els reptes del futur amb èxit. A més, l’amortització anticipada de l’antiga plataforma tecnològica del banc ens permet escometre la transformació digital necessària per estar a l’avantguarda dels serveis bancaris a Andorra. També ens ajuda a afrontar els reptes que acull el nostre pla de negoci dels pròxims tres anys, en el que tenim la previsió d’obtenir 4 milions d’euros de guanys, el doble dels resultats anuals dels últims dos exercicis”, assegura José Luis Dorado, conseller director general de l’entitat.

Per la seva part, Richard Carrión, president del consell d’administració, afirma que “J.C Flowers segueix apostant pel futur de Vall Banc i d’Andorra. Aquests resultats estan en línia amb els plans que hem traçat pel banc”. Segons explica Sergi Martín, director general de Negoci de Vall Banc, “2021 marcarà un abans i un després en la història de l’entitat, gràcies a una profunda digitalització del banc, que afavorirà el creixement en nombre de clients i l’expansió cap a altres geografies, que ja ha donat el seu primer pas amb la recent adquisició d’Argenta Patrimonis, el passat mes de gener”.

Amb l’objectiu de ser puntera, l’entitat financera està immersa en un procés transversal de transformació digital que s’iniciarà aquesta primavera i convertirà Vall Banc en un líder tecnològic en el sector. “La incorporació de la nova plataforma bancària i la nostra nova banca digital  ens permetrà oferir uns serveis diferencials de primera ordre, a la vegada que millorem l’eficiència interna; amb això, esperem incrementar notablement el nombre de clients i el seu volum de negoci amb Vall Banc”, manifesta el director general de Negoci.

L’entitat bancària ja està posicionada com l’única empresa en el Principat que utilitza l’eina més avançada de gestió d’inversions i anàlisis de riscs: Aladdin Wealth, desenvolupada per BlackRock, la major gestora d’inversions del món. Aquesta tecnologia permet dissenyar i optimitzar carteres d’actius financers totalment adaptades a les necessitats i preferències de cada client.

Dins dels reptes del 2021, Vall Banc també manté la seva aposta decidida per a l’especialització i busca consolidar-se com a referent en la gestió integral de patrimonis a Andorra. Amb un servei àgil i innovador que pretén donar resposta a les necessitats patrimonials dels seus clients, Vall Banc planteja una proposta marcadament diferencial. A la vegada, incorporar els criteris de sostenibilitat en tots els àmbits de l’empresa és també un dels objectius clau que Vall Banc afrontarà aquest 2021. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending