Terceravia proposa analitzar la construcció d’un segon hospital

Una de les esmenes presentades al pressupost crea una partida de 300.000 euros per estudiar un projecte que consideren necessari per la pandèmia del coronavirus i l’envelliment de la població

El president del grup de Terceravia, Josep PIntant, intervenint al Consell General.
El president del grup de Terceravia, Josep PIntant, intervenint al Consell General. Terceravia

Terceravia+Unió Laurediana considera necessari analitzar la possibilitat de crear un segon hospital al país. Així ho posen en relleu en les esmenes presentades al projecte de llei del pressupost per a l’any vinent. Des de la formació es considera que la pandèmia, però també l’envelliment progressiu de la població, fan recomanable plantejar un segon espai sanitari com a un projecte de futur.

Aquest és l’objectiu d’una de les propostes de modificació dels comptes que s’han elevat des del grup parlamentari. En concret, introdueixen una partida de 300.000 euros per a la creació d’una “nova infraestructura hospitalària”. Aquesta hauria de servir per “estudiar la manera de desdoblar” el centre sanitari ja existent i, d’aquesta forma, disposar de més capacitat per tractar tant la Covid-19 com per altres malalties.

En línies generals, les esmenes de la formació volen reduir el dèficit amb l’ajornament d’inversions que no consideren, ara mateix, prioritàries

“Tenint en compte la pandèmia actual, l’envelliment de la població i la dependència sanitària que tenim de l’exterior, des de la nostra formació creiem prioritària idear un nou espai hospitalari, com un projecte de futur”, ha explicat el president del grup, Josep Pintat. Un projecte que, remarquen des de la formació, hauria d’anar acompanyat d’un canvi de la política sanitària, amb l’objectiu “d’ampliar la capacitat del sistema de salut i esdevenir un centre referent per al nostre entorn, els Pirineus i Arieja”. En aquest sentit, defensen que el recinte podria ser “un nou servei de futur” i suposar “un focus per a la inversió estrangera, diversificant així l’economia del país”.

L’esmena és una de les presentades per la formació als comptes del 2021. En línies generals, totes elles tenen com a objectiu la reducció del dèficit, amb l’ajornament de les inversions no prioritàries. “Volem augmentar la capacitat de resistència financera de l’Estat, més en un context d’incertesa i de crisi causada per la Covid-19”, ha argumentat Pintat.

Des de Terceravia entenen que la situació provocada per la pandèmia obliga a actuar amb molta prudència a l’hora de planificar inversions i infraestructures. Per això, les propostes de modificació s’enfoquen a retardar aquelles inversions que, tot i ser necessàries, no requereixen una execució urgent, fins que la pandèmia estigui controlada i les seves conseqüències econòmiques ben definides.

Comentaris (1)

Trending