El PS denuncia que Govern té pendents per pagar 7,4 milions als comuns

Pere López exigeix a l’executiu que expliqui el perquè no s’ha completat la regularització de les transferències a les corporacions parroquials que no es van congelar l’any 2017

Pere López intervé durant una sessió de Consell.
Pere López intervé durant una sessió de Consell. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha denunciat que el Govern encara té pendent de donar als comuns fins a 7,4 milions d’euros pendents de la regularització de transferències de l’any 2017. Per això, des de la formació s’ha presentat preguntes que l’executiu haurà de respondre tant de forma oral com escrita explicant els motius perquè no s’ha complert aquesta obligació legal. Es tem, segons ha apuntat López, que hi hagi “una resistència dels conservadors a fer efectius aquests pagaments”.

El deute té el seu origen en la votació del pressupost per al 2017. Llavors, el PS va votar en contra de la congelació de les transferències que volia mantenir Govern. Per tant, tocava fer una regularització que, encara, no s’ha completat.

Una de les darreres reunions de cònsols, en aquest cas celebrada a Encamp.

Relacionat

Govern deu encara als comuns part de les transferències del 2017

“Ens demanem com és possible que venint d’una disposició legal, d’un debat intens al Consell General, Govern encara no hagi regularitzat l’import de les transferències”, ha comentat López, tot recordant que, a més, hi ha un context en el qual s’han de formalitzar per part dels comuns aportacions al fons solidari creat des de l’executiu per fer front a la crisi del coronavirus.

La quantitat pendent, segons ha explicat el PS en un comunicat, ascendeix a 7,4 milions d’euros. De fet, segons el parlamentari “ens consta que en les darreres reunions de cònsols s'ha analitzat aquesta qüestió”, just coincidint amb el moment d’elaboració dels pressupostos per part de les diferents corporacions comunals.

Des del PS assenyalen que en les diverses reunions que mantenen periòdicament els cònsols i en diferents cartes adreçades al Govern, tant al ministre Jordi Cinca en l’anterior legislatura com a Eric Jover en aquesta, s’ha reclamat aquesta regularització. “No ens consta que a hores d’ara s’hagi fet efectiva”, lamenta López. És per aquest motiu que des del PS reclamen, tant per escrit com per pregunta oral, quin és l'import que queda pendent de regularitzar de les transferències corresponents a l’exercici 2017 del Govern als comuns, i quins són els motius per què aquest import, pràcticament tres anys després, encara no s’hagi regularitzat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending