El pressupost del Govern per al 2023 s’està “acabant d’afinar”

Jover espera entrar la previsió comptable a tràmit parlamentari “en pocs dies o alguna setmana”, encara que tot apunta que serà la setmana vinent

El ministre de Finances, Eric Jover, tornarà a lliurar ben aviat a la síndica Rose Suñé una clau USB pressupostària.
El ministre de Finances, Eric Jover, tornarà a lliurar ben aviat a la síndica Rose Suñé una clau USB pressupostària. ARXIU / SFGA

El ministeri de Finances està “acabant d’afinar” el pressupost general de l’Estat per al 2023 abans d’entrar-lo a tràmit parlamentari. “En pocs dies o alguna setmana” s’acabarà portant la previsió comptable al Consell General, ha indicat el titular de Finances, Eric Jover. És plausible que sigui durant la setmana que ve que es faci el pas si està tot a punt. Aquesta setmana és complicat. Per temps i perquè el cap de l’executiu, Xavier Espot, es troba a Nova York.

Jover ha reconegut que una vegada publicat el marc pressupostari, un cop ha estat avalat pel Tribunal de Comptes -un pas que es va fer divendres passat- ara la feina és de detall, ja que el treball de fons ja està fet. El que queda és donar forma d’articulat a tota la reunió d’informació i de decisions que s’han anat adoptant els darrers temps, arran de la recollida de dades en els diversos departaments governamentals.

El ministre ha explicat també que vistos els terminis de venciment de les emissions de deute, no es preveu que la pujada de tipus que s’ha fet a nivell internacional tingui una repercussió gaire notable per a les arques de l’Estat. I ha situat en 1.195 milions d’euros l’endeutament que hi haurà aproximadament a final del present exercici.

Edifici administratiu de Govern, a Prat de la Creu.

Relacionat

Govern no podrà gastar l’any vinent més de 554 milions d’euros

Comentaris

Trending