El pressupost comença a caminar al Consell General

El projecte de llei ha estat admès a tràmit per Sindicatura i el pròxim pas hauria de ser el debat a la totalitat amb les esmenes que previsiblement presentaran PS i Terceravia

Eric Jover lliura el pressupost en format USB a Roser Suñé.
Eric Jover lliura el pressupost en format USB a Roser Suñé. Toni Solanelles

El camí del pressupost per al 2023 ja s’ha iniciat al Consell General. Sindicatura ha validat definitivament el projecte legislatiu, donant el tret de sortida al seu tràmit parlamentari amb la publicació al Butlletí. El següent pas, si no hi ha cap sorpresa, hauria de ser el debat de les esmenes a la totalitat que, amb tota probabilitat, presentaran els dos grups de l’oposició: socialdemòcrates i Terceravia.

Al llarg dels darrers dies, l’òrgan rector del Consell General ha analitzat formalment el pressupost. Calia comprovar que complia tots els requisits per a la seva admissió a tràmit. Tenint en compte que la llei és molt complexa, aquest temps ja sol ser superior al que s’empra per a altres textos. Ara, aquest pas s’ha completat.

I així ho evidencia la publicació del text -almenys de la seva part dispositiva- al Butlletí del Consell General. Per tant, s’obren ja dos terminis. Per un costat, el de presentació d’esmenes a la totalitat. 10 dies. Fins al dia 26. Previsiblement, tant PS com Terceravia en presentaran i, així doncs, tocarà fer un primer debat al ple.

Més temps -i amb opcions de pròrroga- hi ha per presentar les esmenes parcials. En aquest cas, 20 dies inicials, fins al 10 de novembre. Probablement, però, encara s’allargarà més. Un cop es tanqui aquest temps i els comptes superin el debat de totalitat, serà el moment del treball a la comissió de Finances i Pressupost, on es discutiran les esmenes parcials. I un cop es tanqui, el darrer pas: la votació definitiva del projecte legislatiu al ple. Tot fa pensar que el procés es podria allargar fins al desembre o, fins i tot més temps.

Comentaris

Trending