Preocupació entre gestors i assessors tributaris per una nova pana de la web d’impostos

Durant bona part de dimecres i fins aquest matí no es podia accedir a l’oficina virtual, coincidint amb dies de gran volum de tramitacions perquè cal presentar totes les declaracions de l’IGI i de l’impost de societats

El missatge que es podia veure durant el dimecres a l'oficina virtual de Tributs.
El missatge que es podia veure durant el dimecres a l'oficina virtual de Tributs.

Entre els gestors i altres professionals responsables de portar la fiscalitat de les empreses hi ha preocupació. S’apropa un moment clau en el calendari tributari -juliol sempre ho és-, ja que s’acumula la tramitació de molts impostos. I el que ha passat aquest dimecres ha generat inquietud. Durant bona part del dia, la web on es pot fer les declaracions en línia va fallar i durant moltes hores no va ser possible accedir-hi. Aquest matí, la incidència s’hauria solucionat, però això no esvaeix les pors del sector, que recorda tots els problemes viscuts l’estiu passat.

El mes de juliol és, com s’ha dit, crucial en el calendari tributari. S’ajunten moltes tramitacions davant Govern. Per un costat, les declaracions mensuals, trimestrals i semestrals de l’Impost General Indirecte (IGI). Per l’altra, el de societats. Tot plegat un volum de feina ingent, sigui feta directament per les mateixes empreses sigui encarregada a assessors o gestors tributaris.

I són aquests darrers els que, justament, han advertit que, novament, la web d’impostos torna a fallar. Ja l’any passat els problemes van ser importants. Tant que, finalment, Govern va haver d’ampliar terminis per fer les gestions pertinents. Malgrat això, el sector no va amagar, ni de bon tros, el seu malestar.

La web falla massa sovint.

Relacionat

El mal funcionament de la web de Tributs fa pujar per les parets els assessors i gestors fiscals

I, per això, de seguida han saltat totes les alarmes. Aquest dimecres, qui intentava entrar a “l’oficina virtual” del lloc web no ho podia fer. Sortia un missatge gens tranquil·litzador: “Per tasques de manteniment, els accessos als serveis estan temporalment inaccessibles. Restablirem els serveis el més aviat possible. Disculpeu les molèsties”.

La situació s’ha allargat durant hores. De fet, aquest dijous a primera hora del matí encara no es podia entrar. El problema s’ha solucionat posteriorment i, segons els gestors, ara s’hi pot accedir. Tot i això, la pana viscuda ha tornat a despertar els fantasmes d’anys anteriors. Es tem que es torni a repetir i que, especialment, la web torni a fallar en moments on hi hagi un pic de persones intentant fer tràmits.

“Com cada any, es col·lapsa”, lamenten les fonts que s’han posat en contacte amb Altaveu. Ara, però, caldrà esperar per veure si els problemes de dimecres van ser puntuals o es tornen a repetir. El sector, però, ja encreua els dits. Per si de cas.

Comentaris (7)

Trending