La majoria aclareix que l’ampliació de la via preferent als hospitals no afectarà les urgències

Els grups modifiquen l’esmena per clarificar aquest aspecte, al mateix temps que impulsen una partida per fer els estudis necessaris sobre l’adequació del Casamanya com a seu del ministeri de Medi Ambient i Agricultura

Entrada d'urgències a l'hospital
Entrada d'urgències a l'hospital

El projecte de llei del pressupost per a enguany ja està enllestit. Tot just queda votar-lo, el pròxim dilluns, al ple del Consell General. La comissió de Finances ha tancat el text, desestimant gairebé totes les esmenes de l’oposició. Per tant, es manté el multifuncional i es descarta la proposta del PS pel que fa a la construcció d’habitatges. Sí que han tirat endavant les propostes fetes per la majoria, entre elles l’extensió de la via preferent als actes hospitalaris, això sí, remarcant que no afectarà les visites a urgències.

Fonts dels grups que donen suport al Govern han explicat a Altaveu que el treball en comissió ha permès matisar el redactat inicial de l’esmena. La voluntat es manté: es vol que qui vagi a qualsevol centre hospitalari sense passar prèviament pel seu metge referent, vegi com el reemborsament de la CASS passi del 90% al 33%. O dit d’altra forma, que l’usuari passi de pagar del 10% al 67%.

Una roda de premsa conjunta dels tres grups de la majoria.

Relacionat

La majoria vol que també es faci servir la via preferent per rebre atenció hospitalària

El motiu, indiquen, és essencialment, restringir la possibilitat d’anar a centres hospitalaris convencionats a l’estranger i demanar proves o visites mèdiques sense prèviament, haver parlat amb el metge de capçalera. És a dir, aplicar també la via preferent. En comissió s’ha acabat canviant el redactat de l’esmena per clarificar que l’excepció serà les visites al servei d’urgències. De fet, les fonts consultades han recordat que els diferents reglaments que desenvolupen el sistema del metge referent ja ho tenen així establert. Ara, a la llei quedarà encara més clar.

Altres canvis que s’han impulsat són les partides per continuar amb la millora de les voravies entre Erts i Arinsal, la que ha de permetre ja aquest mateix any contractar un gerent per l’Institut de la Dona i la que es preveu pels estudis a fer per veure quines actuacions són necessàries a l’hotel Casamanya per poder ubicar el ministeri de Medi Ambient i Agricultura. En aquest darrer cas, s’hi destinen 20.000 euros, però serà una dotació ampliable en cas de necessitat.

Pere López i Susanna Vela.

Relacionat

El PS proposa destinar 45 milions en els pròxims quatre anys a habitatges de titularitat pública

Menys sort, com era d’esperar, han tingut les propostes de modificació fetes arribar pels grups de l’oposició. Pel que fa a les esmenes socialdemòcrates per destinar fins a 45 milions d’euros en quatre anys a la construcció d’habitatges de lloguer. Des de la majoria es defensa que la “bona idea i l’estratègia correcta” és la marcada des del Govern, amb la formalització d’un fons públicoprivat i el projecte a la Borda Nova.

Els consellers generals de Terceravia, durant la sessió del passat dijous.

Relacionat

Terceravia vol eliminar del pressupost el projecte del multifuncional

També s’ha desestimat suprimir el projecte del recinte multifuncional, valorat en 33 milions d’euros. Es considera un projecte clau com a “inversió de país” que ajudarà a “diversificar l’oferta turística”. Per tant, es considera que cal mantenir-la.

Comentaris

Trending