Terceravia vol eliminar del pressupost el projecte del multifuncional

La formació també critica l’intent de Govern de modificar amb els comptes fins a quinze lleis i vol suprimir alguns dels canvis proposats, així com establir negre sobre blanc que l’actual endeutament causat per la crisi Covid s’ha de reduir

Els consellers generals de Terceravia, durant la sessió del passat dijous.
Els consellers generals de Terceravia, durant la sessió del passat dijous. TERCERAVIA

Terceravia considera fora de lloc el projecte del recinte multifuncional. Per això, vol eliminar les partides previstes al pressupost pel 2022 per aquest projecte, que sumen, cal recordar, 35,65 milions d’euros des d’aquest any fins al 2025. Es tracta d’un dels canvis que es volen introduir via esmena als comptes de l’Estat. La formació que lidera Josep Pintat també critica el fet que amb el text es vulgui modificar un nombre elevat d’altres lleis i, per això, proposa suprimir aquests canvis i que, posteriorment, es tramitin individualment.

En total, el grup parlamentari ha presentat catorze esmenes al projecte de llei del pressupost per al 2022, que ara s’ha de començar a treballar en comissió. Dues d’elles fan referència al recinte multifuncional. Els comptes enfilen el cost d’aquesta infraestructura fins a 35,65 milions, més del triple del que s’havia indicat en anys anteriors. Un import que, ni de bon tros, és compartit pel partit de Pintat.

Espectacles com el Cirque du Soleil són els que acolliria el recinte multifuncional.

Relacionat

El recinte multifuncional costarà més de tres cops el previst inicialment

Per això, es redueix, per un costat, un milió d’euros de la partida per als estudis i projectes, així com els 1,35 previstos en plurianuals. També s’elimina els diners que es destinen tant aquest 2022 com anys posteriors per a la construcció de l’edifici: 100.000 euros enguany i 33 al llarg dels tres exercicis posteriors. Des de Terceravia s’indica que l’objectiu és “generar resiliència per afrontar els reptes de la pandèmia”.

Un altre bloc important d’esmenes van dirigides a suprimir diverses disposicions finals del text. En concret, aquelles que volen introduir canvis en lleis com la de Finances Públiques, la del Fons de Garantia de Dipòsits, la del Joc, la del fons de reserva i la del pla de pensions dels funcionaris.

En tots els casos es critica que “no és de rebut modificar 15 textos legislatius mitjançant les disposicions finals d’un projecte de llei” Es recorda, a més, que “tal com estableix el reglament del Consell General, cada llei ha d’anar acompanyada d’una memòria justificativa i econòmica, d’una memòria justificativa de que la iniciativa legislativa contempla de manera adequada la perspectiva de gènere així com la documentació i antecedents necessaris perquè el Consell General s’hi pugui pronunciar”. Aquest requisit, s’entén des de la formació, s’estaria incomplint amb aquesta forma de legislar.

Una imatge de l'accés principal a la CASS.

Relacionat

Govern vol que la CASS sigui més dura amb les empreses que s’endarrereixin a pagar cotitzacions

La formació, però, no elimina tots els canvis legals proposats via disposicions finals. Per exemple, sí que es manté la possibilitat d’allargar les concessions per compensar les pèrdues provocades per la crisi de la Covid o l’enduriment de les sancions que la CASS pot imposar a les empreses que incompleixin el pagament de les cotitzacions.

Ensisa podria demanar l'allargament de la concessió.

Relacionat

Els comuns podran allargar la concessió a les estacions d’esquí que acreditin pèrdues per la Covid

Una altra esmena de la formació fa referència a l’article 22 de la part dispositiva del pressupost, que aborda les operacions d’endeutament que pot impulsar el Govern. Es vol posar negre sobre blanc que el deute existent “s’haurà d’anar reduint en funció de les previsions de l’últim pla d’equilibri financer aprovat fins a retornar dins el marc de la legalitat”.

Comentaris (2)

Trending