El PS proposa destinar 45 milions en els pròxims quatre anys a habitatges de titularitat pública

Els diners sortirien del pressupost i de l'impost sobre pisos buits que es convertiria en finalista

Comentaris

Pere López i Susanna Vela.
Pere López i Susanna Vela. ALTAVEU

El president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López considera un "escàndol" que el pressupost de Govern del 2022 no tingui en compte la problemàtica de l'habitatge. Ha recordat que es preveu un augment en el preu dels lloguers. La proposta del PS passa per invertir en habitatge però López és conscient que, com ha passat en altres temes, no prosperarà. Es tractaria d'una inversió de 45 milions d'euros en quatre anys habitatges de titularitat pública. Part d'aquests diners vindrien de l'impost d'habitatges buits.

López ha opinat que les famílies destinen molts diners a pagar lloguers i que això repercuteix en l'economia com, per exemple, amb el comerç de proximitat. Ha proposat que en els pròxims quatre anys s'inverteixin 45 milions d'euros en habitatges de titularitat pública.Aquests diners sortirien del pressupost de Govern en la partida del recinte multifuncional (33) i de l'impost d'habitatges buits que passaria a ser finalista (12) "perquè tot el que es recapti es destini obligatòriament per llei en la construcció d’habitatge de titularitat pública”, ha dit López. El PS calcula que hi ha uns 8.000 habitatges buit, i es podrien recaptar uns quatre milions d'euros cada anys

Segons el dirigent socialdemòcrata, l'habitatge s'hauria de convertir en l'eix del pressupost 2022. Amb els 45 milions es podrien construir uns 400 habitatges de titularitat pública a preu assequible i podria suposar una baixada del preu dels lloguers d’entre el 5% i el 10%.

Comentaris (3)

Trending