Laura Mas se suma a la reclamació del deute pendent de les transferències del 2017

La cònsol major d’Encamp avança que qualsevol mesura davant la postura del Govern, inclòs un possible recurs judicial, es prendrà de forma consensuada entre tots els comuns

Laura Mas, a la plaça Sant Miquel d'Encamp.
Laura Mas, a la plaça Sant Miquel d'Encamp.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, s’ha sumat als seus homòlegs d’Andorra la Vella, Sant Julià i Escaldes-Engordany a l’hora de refermar-se en reclamar els diners que, segons els comuns, Govern els deu encara de la regularització de les transferències de l’any 2017. La mandatària té clar que “hi ha un deute” i així es defensarà el dimarts. La trobada mensual de responsables parroquials servirà, justament, per avaluar la postura de l’executiu i, de fet, hi ha prevista una compareixença del mateix ministre de Finances, Eric Jover.

El portaveu del Govern va sorprendre, i molt, als cònsols quan el passat dijous, al Consell General, va negar que hi hagués encara diners pendents de pagar a les corporacions locals. Ho va fer a preguntes del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que recordava que el deute ha estat reclamat en diverses ocasions, tant pels actuals mandataris comunals com pels seus antecessors. Jover, en canvi, va assegurar que, segons la interpretació de la Llei que fa ell, l’executiu ja va fer les paus amb els comuns amb el pagament fet el gener del 2019.

Jover, al costat d'altres membres del Govern abans d'iniciar la sessió.

Relacionat

Jover nega que el Govern degui als comuns diners de les transferències dels 2017

Divendres, des d’Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià es va respondre Jover tot deixant clar que els comuns mantenen la seva posició. I a aquesta postura s’ha sumat ara Laura Mas. La cònsol d’Encamp ha afirmat que “tenim molt clar que hi ha un deute”. Aquest, recorda, “és del 2017”. També ha indicat que les possibles accions a prendre si Govern manté la seva postura, inclosa l’opció de recórrer a la justícia, es valoraran conjuntament amb la resta de comuns. “Ho hem de parlar els set cònsols”, ha indicat.

Una de les darreres reunions de cònsols, en aquest cas celebrada a Encamp.

Relacionat

Els cònsols insisteixen que Govern deu als comuns diners de les transferències del 2017

En el cas d’Encamp, a més, a l’hora d’elaborar el pressupost, es va deixar clar que tenen la intenció de cobrar aquest deute. I és que els comptes aprovats per a l’any 2021 inclouen una partida d’ingressos on es confia poder rebre aquest pagament, entorn del milió d’euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending