Tot plegat ve a tomb del reportatge sobre frau fiscal emès pel canal francès de televisió M6, que dedicava un apartat a Andorra com a destinació perquè els ciutadans puguin defraudar impostos. El reportatge venia a demostrar com de senzill pot resultar instal·lar-se -realment o ‘virtualment’- al Principat, entre altres coses perquè hi havia diferents assessors fiscals que facilitaven mecanismes per poder-se saltar tots els impediments o dificultats. Recomanacions que anaven sovint contra la legislació vigent.
“Estic convençut que el departament de Tributs i Fronteres procedirà a fer totes les indagacions necessàries per si (els assessors) duen a terme de manera correcta la seva tasca”, ha dit el ministre portaveu, Guillem Casal, després d’insistir-li sobre el comportament dels fiscalistes. Perquè Casal, que apareix també al reportatge exposant els mecanismes de control que té l’administració central, ha volgut minimitzar en certa manera la participació dels assessors en els procediments. “El que és més important”, ha indicat Casal, “és que aquest client és el que pot incórrer en algun tipus de frau fiscal”.
El portaveu governamental ha recordat que l’executiu “supervisa, controla” possibles pràctiques d’evasió entre residents fiscals igual com “la resta de països fan aquests mateixos mecanismes de control”. Casal ha recordat que “hi ha el marc fiscal que s’ha de complir” i que s’han de complir els mínims que marca la llei. “Si això no es compleix, pot incórrer en una situació que estigui al marge de la normativa a Andorra però també al seu lloc d’origen”, ha recordat el portaveu governamental, que ha recordat que “el ministeri competent de Finances té uns mecanismes de control per aquestes persones”.
Comentaris (3)