Govern preveu 21.500 declaracions d’IRPF i estima 21,5 milions d’euros de recaptació

Les liquidacions es podran presentar fins al 2 d’octubre i preveu que el 90% es facin a través de la Seu Electrònica

Oficina del departament de Tributs i Fronteres.
Oficina del departament de Tributs i Fronteres. ALTAVEU

L’1 d’abril va començar la campanya de liquidació de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, que s’allargarà fins al 2 d’octubre. Del total de declaracions, l’executiu preveu que pràcticament el 90% es facin mitjançant seu Electrònica i s’espera recaptar uns 21,5 milions d’euros.

El Departament de Tributs i Fronteres ha emès 48.452 propostes de liquidació, corresponent a l’exercici fiscal del 2022, de les quals 33.298 són de resultat zero, 11.554 tenen resultat a pagar i 3.600 resultat a retornar. Per aquest motiu, s’espera que es presentin 21.5000 declaracions, de les quals 19.000 espera que es facin a través del portal electrònic. Per tot plegat, es preveuen ingressar 21,5 milions d’euros. El termini per presentar la declaració finalitza el 2 d’octubre. Cal tenir en compte que l’any passat el portal telemàtic va donar problemes i els obligats tributaris van poder liquidar l’impost fins al 15 d’octubre.

Com a novetat, els obligats tributaris de l’IRPF i han de dipositar els comptes anuals, podran complir amb l’obligació informant tots els models comptables en el mateix tràmit de la declaració de l’impost.

Des del departament de Tributs i Fronteres es posen a disposició dels contribuents demanant cita prèvia per obtenir informació de caràcter tributari i assistència en l’emplenament de la declaració, i traslladar els seus dubtes telefònicament o per correu electrònic.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending