El Govern col·loca en poques hores una emissió de deute internacional de 500 milions d'euros

S’ha sol·licitat més del doble i l’operació s’ha tancat amb un tipus d'interès de l’1,30% i un venciment de cinc anys

Comentaris

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El Govern ha dut a terme una emissió internacional de bons verds, socials i sostenibles, que s’ha obert aquest dimecres i s’ha tancat en poques hores amb la col·locació de tota l’emissió de 500 milions d’euros, a cinc anys i amb un interès de l'1,3%. Fitch Ratings ha assignat la qualificació de BBB+ a la proposta de bons. En un comunicat l'agència de qualificació diu que el Govern té la intenció d'utilitzar els ingressos del programa per a finalitats pressupostàries generals, inclosa l'amortització del deute, i per al finançament o refinançament de projectes ecològics i socials.

El Govern ha assolit el 75% del finançament del deute amb bons verds, socials i sostenibles gràcies a la segona emissió internacional. El ministre portaveu, Eric Jover ha volgut destacar que hi ha 70 inversors de 21 països i que l'emissió ha comptat amb la col·laboració  Banco Santander, Crédit Agricole i Citigroup un banc nord-americà. Ha explicat ha explicat que la demanda ha superat notablement l’oferta de 500 milions d’euros i s’han sol·licitat més de 1.000 milions d’euros. L’operació s’ha tancat amb un tipus d'interès de l’1,30% i un venciment de cinc anys. 

Jover ha subratllat que gràcies a aquesta operació la maturitat mitjana del deute a finals del 2022 se situarà en 7,9 anys. Jover ha recordat que l’any 2011, la maturitat mitjana era d’1,2 anys i del 2019 de 2,7. Ha posat en relleu que aquesta segona emissió internacional d’Andorra és per refinançar el deute nacional. Així, tal com ha apuntat el ministre, representa un salt qualitatiu que reforça la resiliència de l’Estat que s’ha pogut materialitzar gràcies a la tasca “d’homologació internacional” que s’han fet des del Govern d’entre els quals sobresurt l’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) l’octubre del 2020. És el fruit, ha afegit, “del camí de l’homologació internacional, de la transparència i del rigor”.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending