El fons de reserva acumula una rendibilitat del 5% en el 2023 i guanya 110 milions en sis mesos

A 30 de juny, la guardiola de les pensions arribava a un valor de 1.582,5 milions, recuperant bona part de les pèrdues que va patir el 2022 per culpa de la inestabilitat als mercats financers

Jordi Cinca, expilcant els números del fons.
Jordi Cinca, expilcant els números del fons. G. P.

El fons de reserva continua en alça. Juny ha estat, tal com havia succeït des d’inicis d’any, positiu i ha permès continuar la recuperació de les fortes pèrdues acumulades durant el 2022. Des de gener, la rendibilitat acumulada arriba ja al 5% i això ha suposat que els actius s’hagin incrementat de forma notable. En aquests sis mesos, el patrimoni gestionat ha crescut en 110 milions d’euros.

D’aquesta forma, es manté la tendència apuntada des que va començar el 2023, capgirant en part el duríssim cop sofert l’any passat. Llavors, el fons va ser víctima de la forta inestabilitat que als mercats financers va provocar l’esclat de la guerra a Ucraïna. I gairebé tots els productes on es tenia inversió van perdre valor. La patacada va ser forta.

Enguany, però, les borses s’han recuperat. Especialment, la renda fixa, que millora resultats en gran part per l’increment de tipus d’interès. I això es deixa notar en el fons, que a 30 de juny s’apropava a la cota 1.600. Ara té 1.582,5 milions d’euros, el que suposa 110 més que els 1.472,5 de fa sis mesos.

De fet, el darrer mes ha estat especialment positiu. Ho evidencia el fet que la rendibilitat acumulada durant l’any ha passat del 4,17% que es marcava a finals de maig a un 5%. Per tant, un increment considerable. En global, des del fons de reserva es posa en relleu, novament, que l’acumulada en els darrers deu anys en un 22,7%. “Supera la inflació andorrana, tal com estableix l’objectiu marcat per llei”, indiquen els responsables de l’entitat gestora de la guardiola de les pensions.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending