Espanya només retornarà els diners del model 720 d'exercicis prescrits

Una resolució d'un tribunal econòmic i administratiu espanyol que aclareix la sentència europea estableix que és el contribuent qui ha de demostrar que els béns s’han adquirit mitjançant rendes que ja no poden ser reclamades

Comentaris

Logotip de l'Agència Tributària espanyola.
Logotip de l'Agència Tributària espanyola. Altaveu

Els ciutadans espanyols que han hagut de pagar per no informar, o informar fora de termini, de les propietats a l’estranger mitjançat el model 720 podran reclamar que l’Agència Tributària d'Espanya els hi retorni els diners si demostren que aquestes rendes estaven prescrites. Són molts els ciutadans del país veí amb béns a Andorra afectats per aquesta mesura.

Així ho han indicat diferents mitjans espanyols que fan referència a una sentència del passat 4 de març del Tribunal Econòmic-Administratiu Central (TEAC) de l’Estat espanyol a la qual ha tingut accés l'Altaveu, i per la qual es procedeix a fer l'aplicació de la sentència del Tribunal de la Unió Europea del 27 de gener del 2022, per la qual s'anul·la aquest model per produir un efecte d'imprescriptibilitat de les rendes aflorades i imposar sancions desproporcionades, tot i que considera vàlid la normativa espanyola respecte als guanys o justificat les rendes ocultes, és a dir, no comunicades a hisenda.

Els canvis es portaran via esmena a una llei que està a tràmit al Senat.

Relacionat

Espanya reduirà les multes del model 720 i imposarà una prescripció al cap de quatre anys

En la seva exposició de la decisió, però, deixa clar que és responsabilitat del contribuent demostrar que es van finançar a través d’exercicis ja prescrits i que, per tant, la hisenda espanyola està fora de termini per liquidar els impostos que l’afecten. Amb tot, el TEAC torna a enviar l’expedient del demandant perquè s’examini, conforme les proves presentades, si hi ha prescripció o no.

El model 720, recordem, és el que els residents fiscals espanyols han de presentar en relació amb els béns que tenen fora del territori espanyol i que a Andorra es tracta, majoritàriament, d’habitatges de persones d’aquesta nacionalitat, però que no resideixen al país. Segones redidències, per tant, en la immensa majoria de casos.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending