Crèdit Andorrà distribuirà com a dividends entre els accionistes una quarta part dels guanys

L’entitat bancària va tancar el 2022 amb uns beneficis de poc més de 43 milions d’euros i en repartirà al tomb d’onze

Rètol de Crèdit Andorrà.
Rètol de Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

Crèdit Andorrà distribuirà una quarta part dels guanys obtinguts durant l’exercici 2022 en forma de dividends entre els accionistes. Després de les limitacions establertes pels reguladors en anys precedents i als dubtes que va generar la pandèmia, l’any passat es va autoritzar al Crèdit tornar a repartir beneficis. I enguany hi tornarà. Segons les fonts consultades, la previsió és distribuir 11 milions d’euros, que correspondria aproximadament al 25% dels beneficis.

I és que segons que va anunciar fa uns dies el grup Crèdit Andorrà, l’entitat bancària ha obtingut el 2022 va obtenir un benefici de 43,1 milions d’euros, un 30,7% més que al 2021, i va tancar l’exercici amb 25.002 milions d’euros de volum de negoci, un 19,7% més respecte a l’exercici anterior. Segons una comunicació oficial, l’entitat va experimentar un creixement orgànic rellevant i ha consolidat la tendència ascendent dels darrers anys en les principals xifres de negoci. Els recursos de clients es van incrementar un 21,1% i van arribar a la xifra de 22.240 milions d’euros. La inversió creditícia es va situar en 2.761 milions d’euros, un 9,4% més.

Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.

Relacionat

L’adquisició de Vall Banc, clau per la millora de resultats de Crèdit Andorrà del 2022

Les operacions estratègiques van ser clau per a aquest creixement. En l’àmbit d’Andorra, l’adquisició de Vall Banc va permetre reforçar el negoci de banca privada. No en va, va negociar una compra-venda molt beneficiosa amb el fons voltor americà JC Flowers, fins al punt que aquells actius que va considerar nocius, no van entrar en l’operació i se’ls ha quedat JC Flowers a través d’un vehicle financer de nova creació.

Ara, els accionistes de Crèdit Andorrà, alguns d’ells amb serioses dificultats econòmiques, podran treure pit de rebre uns emoluments, com a mínim, interessants, producte dels rèdits obtinguts durant el 2022. L’entitat bancària, quant a beneficis, s’ha situat de nou com el banc, dels tres que hi ha actualment operatius al país, en el primer lloc. El segueixen MoraBanc i Andbank. En conjunt, la plaça financera bancària va sumar l’exercici passat uns guanys de poc més de 113 milions.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending