El benefici d'Andbank augmenta més d'un 5% i arriba als 29,5 milions

Al final de l'exercici 2020 ha incrementat el volum d’actius sota gestió un 11,4% i inclou l'adquisició de Bank Degroof Petercam Spain

Façana de la seu central d'Andbank.
Façana de la seu central d'Andbank. Altaveu

Andbank va tancar l’any 2020 amb un benefici de 29,5 milions d’euros, més d’un 5% més respecte de l’any anterior. La positiva evolució del negoci en les places on és present, l’obertura de noves oficines, així com la firma d’operacions corporatives ha fet que el banc incrementi el volum d’actius sota gestió un 11,4%, fins als 26.567 milions d’euros. Les xifres han estat facilitades per l'entitat a través d'un comunicat.

El volum d'actius sota gestió inclou la compra de Bank Degroof Petercam Spain, entitat de banca privada que el Grup Andbank va adquirir el mes de juny. D'aquesta manera, i en un any marcat per la pandèmia, el volum de negoci del grup va créixer un 12,1%, assolint els 28.587 milions d'euros.

Els principals indicadors de rendibilitat confirmen la robustesa del seu model de negoci amb un ROE del 5,64% i un ROTE (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) d’un 13,70%. A més, el 2020 l'entitat va continuar amb una gestió eficient que li va permetre arribar als 538 milions d'euros de recursos propis i situar les seves ràtios de solvència i liquiditat per sobre dels paràmetres exigits pels acords de Basilea III i per sobre de la mitjana europea.

En concret, la ràtio de solvència TIER1 (integrat pel capital bàsic, format principalment d'accions ordinàries) es va situar en un 17,18% consolidat i un 27,91% a Andorra. La ràtio de liquiditat LCR es va mantenir per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínim del 100 % amb un 190,26%. La ràtio de morositat es va establir en el 3,10%

Etiquetes

Comentaris

Trending