La banca andorrana detecta interès entre els clients per subscriure deute públic

El sector veu bé l’emissió internacional de 500 milions d’euros i algunes entitats admeten que els donarà aire

Andorran Banking emfatitza la seva aportació social.
Andorran Banking emfatitza la seva aportació social. ARXIU

La banca andorrana està detectant interès entre els seus clients per subscriure deute públic andorrà. L’oferta per a particulars, amb els temps que corren, és més limitada. D’aquí que s’estigui a l’espera de la comercialització de l’emissió internacional, tot i que va encarat al mercat institucional i els primers en intentar la col·locació del deute, com a bancs de referència nomenats pel Govern d’Andorra, hi ha Crédit Agricole i Banco Santander.

Les fonts consultades del sector bancari afirmen que la diversificació del finançament de l’Estat sempre és bo. I que fa mesos que estaven al corrent que l’executiu preparava l’emissió anunciada dimarts. Que es faci amb dret luxemburguès, per als consultats, no és res d’estrany, al contrari, segons les fonts, encarat al mercat institucional i sent una emissió internacional és una plaça habitual.

Eric Jover i Marc Ballestà durant la presentació del projecte de diversificació de l'endeutament.

Relacionat

Emissió internacional de deute públic de 500 milions d’euros via Luxemburg

Als bancs no els ha sobtat, doncs, l’emissió, tot i que asseguren que ara per ara no hauria calgut anar als parquets internacionals si no s’hagués considerat. Cert, però, que hi ha algunes entitats més que d’altres que admeten que refinançant el deute de forma internacional donarà aire als bancs del país, “que són petits i també es veuen superats per aquesta crisi”. Aquest sentiment, però, és desigual, atès que hi ha entitats al país que ara mateix tenen excedent de liquiditat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending