Andorra Turisme gastarà més en patrocinis esportius i en campanyes de comunicació

El pressupost de la societat pública s’infla gràcies a una major transferència de Govern, fruit de la taxa turística, i inclou el retorn del Cirque du Soleil i del Mountain Music

El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku.
El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku. Andorra Turisme

Andorra Turisme disposarà durant el 2024 de més múscul econòmic per promocionar l’oferta del país a l’exterior i per tirar endavant esdeveniments que atreguin visitants. El pressupost creix de forma important, fins a un 11,5% i això es traduirà en un fort increment dels diners destinats a patrocinis esportius i culturals així com a les campanyes de comunicació. Tot, s’admet, fruit d’una transferència corrent des del Govern elevada gràcies al cobrament de la taxa turística. L’entitat ja dona per fet als comptes el retorn, entre altres, del Cirque du Soleil i del Mountain Music Festival.

Així, el global del pressupost de la societat pública per a l’any vinent ascendeix a 23,9 milions d’euros. Això representa un augment del 12% en comparació als 21 d’aquest 2023. I la part gruixuda de l’increment es destina, justament, a l’activitat encomanada a l’entitat: promocionar Andorra com a destí turístic, a les accions de màrqueting i promoció. La partida creix de 18,5 milions a 21. És a dir, un 11,46%.

La partida per a campanyes de comunicació creix fins als 6,4 milions i la de patrocinis esportius, a 5,9

Aquest augment és possible gràcies a una major transferència de Govern. Serà de 20,7 milions, pels 18,6 d’enguany. I això es deu al fet que es comença a transferir part dels ingressos que l’executiu aconsegueix amb la taxa turística. La societat també preveu ingressos propis. Fins a 2,96 milions, fruit dels esdeveniments que preveu organitzat. Els més importants, el Cirque du Soleil i el Mountain Music Festival. Els comptes d’Andorra Turisme ja estableixen el retorn de la companyia canadenca i la celebració del certamen musical que suposaran uns ingressos d’1,4 i de 0,63 milions respectivament.

Justament, pel que fa al capítol de despeses, aquests esdeveniments entren en la partida de ‘producte’, que està dotada amb 5,2 milions d’euros. També inclou altres accions com el Bus Turístic, l’Andorra Taste o la creació de noves rutes Macarulla.

La principal partida d’accions serà la destinada a campanyes de promoció. Enguany s’incrementa de 5,7 a 6,4 milions, un 12%. Així, es preveu “mantenir la comunicació en mercats propers per consolidar el creixement de la destinació i mantenir la presència de la marca Andorra”. També es vol “potenciar les dues campanyes principals, la d’estiu i la d’hivern”. A banda, es vol “replantejar el concepte d’Andorra Shopping Festival” per “enfocar-lo en accions més específiques amb el sector retail”.

Una altra partida que viu una pujada forta és la destinada a patrocinis. Ascendirà a 5,857 milions, en comparació als 3,8 del 2022. Un 54% superior. “Es prioritzaran tots aquells esdeveniments que signifiquin una aposta clara per potenciar els productes turístics del país analitzant-ne l’impacte, mesurant la capacitat de l’esdeveniment o del patrocini de generar visites i pernoctacions i l’increment de la notorietat de la marca Andorra”. Entre altres, es preveu aportar diners als campionats del món de BTT, a la Copa del Món d’esquí femení, al Free Ride World Tour, a l’Spartan Race així com a l’FC Andorra i el MoraBanc. Fora de l’àmbit esportiu, també hi haurà col·laboració amb el festival ClassicAnd.

Andorra Turisme també preveu treballar en altres àmbits com ara la recerca de nous mercats a Colòmbia, Mèxic, el Brasil o l’Orient Mitjà, els estudis sobre noves rutes a l’aeroport de la Seu. El pressupost també inclou la participació en fires o la celebració de viatges amb la premsa per promocionar el país.

Comentaris (4)

Trending