L’AFA manté que vetlla perquè les fusions bancàries no afectin la qualitat del servei o l’encareixin

Cerqueda assegura que hi ha el risc que la concentració afecti la competència però garanteix que ara mateix “no ens consta que estigui passant”

El director-general de l'AFA, David Cerqueda, en la compareixença d'aquest dilluns.
El director-general de l'AFA, David Cerqueda, en la compareixença d'aquest dilluns. Toni Solanelles

L’Autoritat Financera (AFA) assegura que està vigilant per garantir que la concentració bancària que s’està produint des de fa uns mesos a la plaça i que a final d’aquest any hauria de comportar que quedin només tres entitats de les cinc que hi havia l’exercici passat afecti la qualitat del servei o faci que aquest sigui més car. El director general de l’AFA, David Cerqueda, ha explicat que davant qualsevol procés de fusions “hi ha el risc” que s’afecti la competència però ha assegurat que ara per ara “no ens consta que estigui passant”.

Cerqueda ha recordat a preguntes de l’Altaveu que una de les seves funcions com a supervisor també té a veure amb el fet que davant de concentracions o d’altres moviments financers “la competència no es vegi afectada i no tinguin impacte sobre els consumidors”. Tal i com ha dit el director general de l’AFA, davant un procés de fusions “hi ha el risc que o bé s’ofereixi pitjor servei o bé els serveis passin a ser més cars”. El tema de la competitivitat i la competència entre els operadors del sector és un dels que assegura el regulador financer.

A més a més, ha posat de relleu Cerqueda, els altres dos grans blocs de supervisió de l’organisme tenen a veure amb l’assegurança que les entitats financeres de la plaça -no només les bancàries- “són operativament sòlides” i també cal fer tot el seguiment relacionat amb els processos administratius que hi ha al tomb de les empreses financeres i l’ens que les fiscalitza.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending