Expedient a l’agent de policia del ‘cas guantazo’ 

La direcció del cos analitzarà el comportament de l’uniformat que va amenaçar al Pas de la Casa uns homes que estaven gravant amb el telèfon mòbil una intervenció

-
-
La direcció de la policia ha obert un expedient informatiu a l’agent que estan de servei al Pas de la Casa es va adreçar almenys a dos homes que enregistraven una intervenció amb el telèfon mòbil amenaçant-los que si no deposaven la seva actitud els pegaria una plantofada. De fet, com que es va adreçar als dos subjectes en castellà va advertir-los d’un “‘guantazo’”. Que s’hagi posat en marxa no pressuposa que hi hagi cap sanció, encara que les fonts consultades han assegurat que sembla evident que hi ha “una mala praxi”, malgrat que també “cal tenir en compte el context genèric”.

Des del moment que va començar a circular per diverses xarxes socials i grups de whatsApp la gravació on es veia l’agent com s’acostava als dos homes -l’Altaveu es va fer ressò d’aquesta qüestió dimecres de la setmana passada-, el departament de recursos humans i la direcció de la policia van començar a analitzar el cas. I si s’ha obert un expedient és perquè es pugui aclarir la situació del tot. De fet, segons que han explicat les fonts consultades, va ser el propi uniformat qui es va dirigir als seus superiors per reconèixer que havia estat “una actuació desafortunada” i demanar “disculpes”.

La instrucció de l’expedient ha d’acabar d’aclarir del tot les circumstàncies en què es van donar els fets. Així, per exemple, les fonts consultades han explicat que l’agent que fa l’advertència fora de lloc havia acudit al lloc dels fets de suport a d’altres policies. A més, sempre segons les mateixes fonts, properes al cos, la intervenció no era fàcil ja que “s’estava controlant una persona força coneguda del Pas, que acabaria detinguda, i nombrosos veïns estaven seguint l’actuació”.

Les fonts consultades han assegurat que no es pot predir com acabarà l’expedient. A priori hi ha una actuació indeguda però “les imatges que han circulat són molt parcials. Amb anterioritat el mateix agent ja havia fet altres advertències fent cas omís les persones a les quals s’adreçava el requeriment”. Una amonestació, que seria en el cas més lleu, sí que molt probablement s’acabarà imposant.

 

Etiquetes

-

Relacionat

Polèmica a les xarxes per l’amenaça d’un policia a uns homes que gravaven un control

Comentaris (1)

Trending