Polèmica a les xarxes per l’amenaça d’un policia a uns homes que gravaven un control

L’agent recrimina de suposades males maneres que estiguin enregistrant una intervenció al Pas de la Casa

-
-

Un control policial en principi sense massa importància a la plaça dels Vaquers del Pas de la Casa s’està convertint malauradament en viral. Un vídeo d’encara no mig minut ha encès un important debat a les xarxes socials i, sobretot, en grups de whatsApp. La discussió és sobre si s’ha de gravar l’actuació policial, d’una banda, i si l’actitud d’un dels agents interventors és la més adequada.

Hi ha unanimitat en què l’agent de policia es va sobrepassar amb la forma d’advertir un parell d’homes, aliens aparentment al control però que estan a molts pocs metres d’allí on s’està fent la intervenció, que deixessin de gravar amb el seu telèfon mòbil. La forma de recriminar-los l’enregistrament i, sobretot, el fet que avisa que si no deixen d’enregistrar els fotrà un carxot ha disparat la repulsa contra el policia. En tot cas, es deixa clar que el reprovable és l’actitud de l’agent, és a dir, de la persona en qüestió, no pas del cos.

Els nois que gravaven, de nit, deixen automàticament de fer-ho quan el policia es dirigeix cap a ells. En el debat a les xarxes hi ha també força unanimitat, encara que no pas acord total, en el fet que no s’hauria d’estar gravant la intervenció policial, encara que algunes de les aportacions deixen clar que no hi ha res que ho impedeixi. L’actuació s’està duent a terme en plena via pública i no hi ha cap cordó policial ni altre senyalització que impedeixi la presa d’imatges.

Comentaris (20)

Trending