Vallnord alerta del perill d’allaus a Arinsal i del cas omís de molts practicants d’‘skimo’

L’estació massanenca ha tancat els circuits d’esquí de muntanya en el seu sector arinsalenc però diversos esquiadors s’han saltat els avisos i les xarxes desafiant el perill

Les xarxes i els rètols advertint del perill d'allaus i, al fons, alguns esquiadors.
Les xarxes i els rètols advertint del perill d'allaus i, al fons, alguns esquiadors. vallnord pal-arinsal

El perill d’allaus és, segons els experts, un fet clar, com a mínim, a la zona d’Arinsal. Per aquest motiu, els responsables de l’estació massanenca han procedit aquest matí a tancar els circuits d’esquí de muntanya amb les preceptives xarxes i els rètols indicadors. També han procedit els pisters a alertar de la situació aquells practicants d’’skimo’ que s’han trobat a la zona.

El cap de pisters del sector Arinsal de Vallnord, Òscar Vicente, ha avisat a través d’un vídeo publicitat a les xarxes que molts esquiadors, massa, “han fet cas omís” a les indicacions, ja fossin verbals o a través de senyalitzacions. Vicente ha explicat que s’havia barrat el pas tant a dalt als cims com a baix, a la sortida de l’estació, però que això no havia evitat que esquiadors passessin.

Asseguren que “no hi ha perill a Marrades”, ha indicat el pister en relació amb alguns dels arguments que els hi haurien donat alguns dels muntanyencs, dels esquiadors. No obstant això, segons Vicente, d’allaus ja n’haurien vist baixar alguna. Sortosament, almenys per ara, no hi ha hagut, que se sàpiga cap ensurt ni, menys encara, cap accident.

La situació, que genera certa tensió, es dóna en el marc del conflicte entre practicants d’esquí de muntanya i els dominis esquiables que, a través d’Ski Andorra i el Forfet Natura, posen una tarifa per passar pels espais que formen part de la concessió per fer-hi ‘skimo’, una situació que els esquiadors, o almenys una bona part d’ells, no consideren justificable.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending