Una greu avaria al telecabina del Tarter obliga a evacuar catorze persones fent ràpel

El personal de l’estació ha hagut d’anar traient per aire i amb cordes els atrapats, alguns d’ells joves esquiadors tecnificats

telecabina
telecabina

Una avaria aparentment greu al reductor del telecabina del Tarter ha obligat a evacuar catorze persones -algunes d’elles joves esquiadors tecnificats que havien anat a entrenar-se- i un gos. Tots han hagut de ser extrets per aire, amb cordes i fent ràpel, deixant escenes espectaculars. Malgrat el temor que s’ha pogut viure en alguns moments, l’operació s’ha dut a terme sense entrebancs i tots els atrapats han pogut sortir de les cabines sense cap mena d’incidència física.

L’incident ha ocorregut poc després de les nou del matí, tot just en la posada en marxa d’una nova jornada a l’estació. Per tant, si se suma aquest fet a les restriccions que hi ha, hi havia molt poca gent al telecabina. No obstant, l’ensurt ha estat molt gran. S’ha activat el protocol establert per a l’ocasió per l’estació. Malgrat que per aquesta circumstància s’han hagut d’avisar els cossos de seguretat (policia) i salvament (bombers), tota l’operació de rescat l’han dut a terme els integrants de l’equip de l’estació.

WhatsApp Image 2021 01 07 at 13.12.06
Imatge d'un moment del rescat.

S’han usat cordes i s’ha fet ràpel, sense necessitat d’haver d’enlairar l’helicòpter. Malgrat la tensió pròpia del moment, l’operació s’ha desenvolupat en perfectes condicions. Sobre l’avaria tècnica, malgrat que algunes fonts han indicat que aparentment sembla greu, hores d’ara no hi ha cap precisió sobre l’abast real de la fallada. Quatre hores llargues després de l'incident, el telecabina continua sense funcionar. I no funcionarà fins a nou avís. Com a alternativa hi ha en marxa el telecadira Tsd4 del Tarter.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending