Espot demana per carta al president argentí que permeti el retorn dels temporers

La Casa Rosada “dosifica” la repatriació a un màxim de dos vols per dia, tots via l’aerport d’Ezeiza i amb l’obligació de fer quarantena per a tots els qui arribin

El president argentí, Alberto Fernández.
El president argentí, Alberto Fernández.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha enviat personalment una carta al president d’Argentina, Alberto Fernández, en la qual li reclama que autoritzi els vols que han de permetre la repatriació dels prop de 2.200 temporers del país andí que es troben ara atrapats a Andorra un cop finalitzada abruptament la campanya d’hivern a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus. L’escrit és només una de les gestions que s’està realitzant des de l’executiu per intentar aconseguir el retorn d’aquests treballadors com més aviat millor, després que el programa de viatges fos interromput ara fa uns dies pel mandatari de la Casa Rosada. Part d’aquesta feina va permetre la concertació de tres avions que van quedar cancel·lats després de la decisió del gabinet de Fernández.

En la carta, Espot demana al seu homòleg argenti que permeti a les empreses aèries reprogramar els vols que s’havien impulsat amb les gestions del Govern pel passat cap de setmana i que, finalment, van haver de ser anul·lats. En concret, hi havia un amb Iberia el dia 27 i un altre amb Air France pel 29 que, segons algunes fonts, podrien haver permès el viatge a prop de mil temporers.

De fet, pel diumenge 5 hi ha la previsió que un avió amb 400 places pugui sortir des de Tolosa. Tot i això, el portaveu de l’executiu, Eric Jover, ja va indicar que, tot i que es treballa per omplir-lo, no es podia garantir encara que el viatge, amb Air France, s’acabés fent. La carta d’Espot s’emmarca, doncs, en les gestions realitzades des del Govern tant per intentar assegurar que aquest vol pugui ser una realitat com per aconseguir el vistiplau del gabinet de Fernández a nous desplaçaments.

Justament, el govern argentí ha anunciat aquest dimecres que reactivarà la repatriació, però de forma “ordenada” i “dosificada”. Així, la voluntat és que vagin tornant entre 500 o 600 persones cada dia. És a dir, un màxim de dos vols diaris. Tots arribarien a l’aeroport d’Ezeiza i els viatgers hauran de fer una quarantena immediata que, en la majoria de casos, serà en hotels especialment habilitats. Madrid és una de les ciutats a les quals es donarà prioritat.

Passatgers arribant a l'aeroport de Buenos Aires.

Relacionat

Els temporers que tornin a Buenos Aires hauran de fer la quarantena a un hotel
El president argentí, Alberto Fernández.

Relacionat

Argentina suspèn l’operació repatriació

Comentaris (1)

Trending