Els temporers que tornin a Buenos Aires hauran de fer la quarantena a un hotel

La ciutat vol controlar millor el seguiment del confinament obligatori a qui arribi d’una zona de risc en una mesura similar a la que aplicarà també la província de San Juan.

Passatgers arribant a l'aeroport de Buenos Aires.
Passatgers arribant a l'aeroport de Buenos Aires.

Els temporers argentins que aconsegueixin retornar al seu país ja saben que hauran d’estar catorze dies en quarantena com a mesura de precaució decretada pel govern de la Casa Rosada per intentar frenar l’expansió del coronavirus. Si, a més, són originaris de la capital, Buenos Aires, o de la província de San Juan, aquest confinament obligatori no el podran fer a casa, sinó que els tocarà anar a hotels o establiments que les autoritats condicionaran especialment per complir aquest protocol d’aïllament obligatori.

Són molts els temporers del país andí que es troben a Andorra esperant poder solucionar el viatge de tornada un cop finalitzada abruptament la campanya d’hivern per culpa de l’esclat de la crisi de la Covid-19. El dispositiu de retorn liderat per Aerolíneas Argentinas però en el qual també participaran altres companyies ja està en marxa i, per tant, s’espera que a poc a poc tots puguin trobant sortida. Ara bé, són conscients que, un cop allà, no tindran plena llibertat de moviments. Més aviat, al contrari.

El govern argentí ja va decretar fa dies, al mateix temps que tancava l’espai aeri, que tothom que vingués de llocs especialment afectats per la pandèmia hauria de romandre catorze dies en quarantena per assegurar que no pateix la malaltia i, per tant, evitar el risc de contagi. Ara bé, en el cas de les persones que es vulguin quedar a Buenos Aires o a la província de San Juan es vol garantir el compliment estricte d’aquesta obligació. I la millor fórmula que s’ha trobat és la de fer el confinament a llocs especialment habilitats, per poder fer un seguiment i control.

En el cas de Buenos Aires, serà el govern de la ciutat qui es faci càrrec de la despesa de l’estada en hotels i es garantirà als confinats fins a quatre dinars diaris -desdejuni, esmorzar, berenar i sopar-. La capital disposa ara mateix de fins a catorze establiments per aquesta iniciativa, que implica totes les persones que siguin originàries de l’àrea metropolitana de la capital argentina. A aquestes persones se’ls farà un seguiment diari de l’estat de salut. També se’ls oferirà, si és necessari, atenció psicològica i psiquiàtrica.

En el cas de la província de San Juan, les despeses les haurà d’assumir la persona confinada. Qui no acati aquesta obligació, s’arrisca a fortes sancions. En aquest cas, s’estan preparant més de 30 centres d’atenció, inclosos hospitals, hotels i altres espais com ara poliesportius.

Comentaris

Trending