El World Triathlon Winter Championship posa punt final amb la satisfacció dels organitzadors

Després de dos anys d’acollir els mundials i que aquesta edició s’hagi vist minvada pel que fa a participants, s’espera que Naturland pugui acollir noves proves d’alt nivell

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, a la cloenda dels mundials.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, a la cloenda dels mundials. Govern d'Andorra

El World Triathlon Winter Championship ha finalitzat després de quatre dies d’activitat a Naturland. Amb l’italià Franco Pesavento i la russa Anna Medvedeva els mundials diuen adeu a Andorra després de dos anys d’ubicar-se al país. Segons han indicat des dels diversos actors implicats (Govern, comú de Sant Julià i l’organització), estan molt satisfets amb els resultats i fan una bona valoració d’aquesta edició, que havia arribat amb diverses novetats, tot i la baixada de participants d’aquest 2022.

“Podem estar molt contents d’haver acollit aquest esdeveniment”, ha assegurat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, a la clausura que s’ha celebrat aquest diumenge a Sant Julià de Lòria. De fet, Galabert ha apuntat que, gràcies a les novetats que s’han presentat en aquesta edició, com una major duració i la prova de duatló, “ha estat molt superior a altres anys”. Malgrat això, caldrà fer balanç i, sobretot, “veure què es pot millorar”. Aquest punt serà important, tenint present la forta caiguda de participants que s’ha tingut.

El cap de Govern Xavier Espot durant el seu discurs d'inauguració.

Relacionat

La pandèmia deixa els mundials de triatló i duatló amb 250 dels 400 participants previstos

Tot i això, la satisfacció ha estat present també a les paraules del cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, així com del Secretari del World Triathlon, Antoni Fernández. Ambdós han assegurat que la parròquia tornarà a ser seu de proves d’elevada categoria, “l’any vinent tornarem a estar aquí”, ha apuntat Fernández. En aquest mateix sentit, Galabert ha afirmat que, conjuntament amb Naturland, s’està treballant per poder “oferir el lloc com una destinació d’èlit”.

Una de les tasques principals que s’està portant a terme és la de treballar en l’homologació europea de les pistes de Naturland. “La feina que es fa allà dalt s’ha vist únicament quatre dies, però estem fent molta feina amb els circuits”, ha assegurat Galabert. En aquest mateix sentit, Majoral ha afirmat que es busca poder acollir curses d’esquí de fons a nivell europeu, i poder així cridar l’atenció dels esportistes cap a la parròquia. “Volem que Sant Julià se’n pugui beneficiar d’aquests esdeveniments”, ha afirmat el cònsol.

Comentaris (2)

Trending