La Vuelta té un peu i mig per tornar a Andorra el 2023

El Govern es planteja, a l’estiu, tancar durant algunes hores al trànsit alguns dels ports del país perquè els ciclistes hi puguin circular amb més seguretat

Foto de grup davant de l'escultura inaugurada aquest dilluns.
Foto de grup davant de l'escultura inaugurada aquest dilluns. Gabriel Pérez

Al cent per cent no es pot confirmar. Però La Vuelta ciclista a Espanya és molt probable que torni a Andorra l’any que ve. De fet, l’organització de la cursa i Govern estan treballant perquè així sigui, i el director de l’esdeveniment esportiu, Javier Guillén, ha assegurat que voldria que fos “com més aviat millor”. I l’edició de l’any vinent, a més, presenta una peculiaritat que facilitaria el retorn al Principat: surt des de Barcelona.

Guillén, juntament amb el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, o la cònsol d’Encamp, Laura Mas, han coincidit al cap del port de Beixalís, per on ha passat La Vuelta i el Tour, en la inauguració d’una escultura en homenatge al ciclisme. Allà, tant el representant governamental com el màxim responsable de la cita ciclista han afirmat que es mantenen converses contínues amb la mirada posada en un clar objectiu: que el Principat torni a ser seu d’una etapa de la prova.

El director de la Vuelta ha posat dues possibles dates ben properes: 2023 o 2024. A la vegada, i sense assegurar res, ha remarcat que “m’agradaria que fos com abans millor”. Sense dir-ho al 100%, no ha tingut cap problema en indicar que el desig de totes dues parts seria ja fos l’edició de l’any vinent la que visités el Principat.

I és que s’ha deixat entreveure que seria més factible que sigui llavors, entre altres coses perquè està previst que la sortida de la cursa es faci des de Barcelona, circumstància que facilitaria una arribada en alt al Principat. “Ajuda”, ha apuntat Guillén, tot destacant que “tant per mi com pel Govern, crec que no serà”.

escultura beixalis
La nova escultura.

Aprofitant la inauguració de l’escultura, dissenyada per l’equip d’Andorra Turisme i que posa en relleu que Beixalís ha estat un port superat tant en la mateixa Vuelta com amb el Tour, acte, per cert, en el qual ha participat el ciclista Sepp Kuss -guanyador de l’etapa de  la Gran Boucle del 2021, el ministre ha refermat la voluntat d’apostar per impulsar encara més el cicloturisme. Un dels plantejaments, en vista a l’estiu, seria tancar durant algunes hores al dia alguns dels principals ports de muntanya del país al trànsit per tal de facilitar-hi l’accés amb bicicleta i que els aficionats puguin fer el seu esport amb la màxima seguretat.

A banda, també es vol crear noves rutes de BTT, que enllacin els actuals i, fins i tot, arribin a crear circuits més llargs i, fins i tot, circulars. Al mateix temps, es vol donar major visibilitat a noves pràctiques com són la bicicleta elèctrica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending