Verdú, 22è al supergegant de Pequín, el seu millor resultat a uns Jocs

L’esquiador andorrà, amb una marca d’1’22’’92, ha quedat a poc menys de tres segons del guanyador, l’austríac Matthias Mayer

Verdu, just abans d'iniciar el descens.
Verdu, just abans d'iniciar el descens. FAE

Joan Verdú ha debutat als Jocs de Pequín amb una 22a posició a la prova del supergegant. L’esquiador, el tercer andorrà en disputar una prova a aquesta cita olímpica, ha quedat a gairebé tres segons del guanyador, l’austríac Matthias Mayer. Ara, haurà d’esperar al dia 13 per tornar a competir, en aquest cas, al gegant. Per ara, ja ha millorat els resultats otinguts a anteriors cites olímpiques.

A la prova que s’ha celebrat al centre nacional d’esquí alpí de Yanqing, Verdú ha quedat a prop del Top 20. Ha completat el descens en un temps d’1’22’’92, el 22è millor cronòmetre. L’andorrà ha fet un bon inici del descens i a l’equador d’aquest es trobava en 18a posició. Al tram final, més pla, ha perdut velocitat i ha cedit algunes places.

Fins ara, la millor posició de Verdú en una cita olímpica era el 27è lloc a la combinada de PyenChang el 2018

Verdú s’ha situat a 2’’98 del vencedor. En aquest cas, Mayer, que ha completat la cursa en 1’19’’94. En segona posició ha quedat el nord-americà Ryan Cochran-Siegle,amb una marca d’1’19’’98. El bronze ha estat per Aadmodt Kilde, de Noruega.

Aquest és el millor resultat de Verdú en uns Jocs Olímpics, després de les seves participacions a Sochi 2014, i PyeonChang 2018. En aquesta darrera cita, va ser 27è a la combinada, 28è al supergegant i 37è al descens. També va participar en el gegant, però no va poder completar la prova.

L’esquiador andorrà s’ha mostrat “satisfet” per la posició assolida, tot recordant que “el supergegant no era l’objectiu, ja que aquest any gairebé no l’he pogut entrenar”. A banda, ha posat en relleu que “vaig arribar tot just ahir i no he pogut provar la neu, que és molt diferent, i no he pogut fer l’adaptació prèvia a la cursa”. I, malgrat tot això, considera que “m’ha sortit bé” i ha lamentat que “en l’última part, que és molt plana i on es necessita aquest feeling de neu i mantenir la velocitat, sí que m’he notat molt estrany”.

És la primera de les dues proves que disputarà Verdú als Jocs de Pequín. El diumenge l’espera la seva especialitat, el gegant, on confia poder aconseguir una millor posició. “Estic content i molt motivat per preparar ara com Déu mana aquesta cursa, que és la màxima prioritat, i a donar molt gas”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending