Tres residents per a un triomf en motos al Dakar

Sunderland, ara segon a la general, Van Beveren, tercer, i Barreda, que tot i lesionat està fent grans etapes, tenen plenes opcions de poder-se alçar amb un títol que defensa en cotxes el copilot que corre amb llicència andorrana Matthieu Baumel

SAM SUNDERLAND EN PLENA CURSA.
SAM SUNDERLAND EN PLENA CURSA. FLORENT GOODEN / DPPI

Només en tenen la residència, i encara, però tres pilots de motos amb vincles al Principat -el britànic Sam Sunderland, el francès Adrien Van Beveren, i l’espanyol Joan Barreda- són tres dels grans animadors del Dakar. De fet, arribaran a la recta final del ral·li, si no passa res, amb clares aspiracions, tots tres, a la victòria final. Les darreres etapes han portat molt moviment a la general i després de la jornada d’aquest dimecres cap d’ells no encapçala la classificació, ho fa l’austríac Walkner.

El xilè Nacho Cornejo ha vençut l’etapa, i Barreda, cinquè, i Van Beveren, novè, han pogut enfilar-se algunes posicions a la general. Especialment meritòria és la feina del valencià, que corre amb una lesió a l’espatlla esquerra des de fa dies. Sunderland, al seu torn, ha estat catorzè i això li ha fet perdre la primera plaça a la general, però tot just acumula dos minuts i dotze segons més que el líder provisional.

adrien van beveren dia 11
ADRIEN VAN BEVEREN CONTINUA LLUITANT PER LES PRIMERES PLACES.

Si tres residents lluiten pel Dakar en motos, un altre pilot que corre amb llicència andorrana, Matthieu Baumel, en aquest cas company del qatarià Nasser Al-Attiyah, es va acostant a poc a poc a la victòria final. Fa molts dies que lideren la classificació de cotxes. Avui han tret un minut més al seu més gran adversari, el francès Sebastien Loeb. Al-Attiyah-Baumel han estat tercers, a poc més d’un minut del vencedor de l’etapa, Giniel de Villiers.

Qatarià i resident al Principat tenen 39 minuts de marge respecte de Loeb, que ha acabat la jornada d’aquest dimarts en cinquena posició. Ha estat una etapa molt igualada. I encara que no hi ha res de clar, de lligar, és obvi, sí que Al-Attiyah i Baumel, que estan demostrant una gran regularitat, tenen un bon coixí. En cotxes, Cyril Despres ocupa una notable divuitena posició a la general després de ser 24è a l’etapa.

al attiyah dia 11
EL TOYOTA D'AL-ATTIYAH I BAUMEL EN PLENA CURSA SEGUIT PER UN HELICÒPTER DE L'ORGANITZACIÓ.

Finalment, en prototips, la parella catalano-andorrana formada per Mercè Martí i Margot Llobera manté el seu excel·lent treball, mirant sempre d’estar entre el top 20. En concret, a la general estan situades en una meritòria dissetena plaça després de ser vintena del dia.

Etiquetes

Comentaris

Trending