Torres admet que hi ha proves de l’Ironman que no han acabat de rutllar i que vol fer canvis

La voluntat és continuar amb la col·laboració amb la multinacional esportiva i negociar un nou conveni, però tot modificant o canviant aquelles curses, com ara el triatló d’hivern, que han tingut menys participació de l’esperada

L'acte de presentació de l'Ironman s'ha celebrat aquest matí.
L'acte de presentació de l'Ironman s'ha celebrat aquest matí.

Govern considera que les proves de l’Ironman han de continuar al país. Entenen que suposen una aportació de visitants -esportistes i acompanyants- positiva i que l’impacte econòmic és positiu. Ara bé, també s’admet que alguna de les competicions no han acabat de rutllar com s’esperava. Per això, la intenció és negociar un nou conveni amb la multinacional, però analitzant quines cites no han funcionat i modificant-les.

Així ho ha apuntat el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres Falcó, que aquest migdia ha participat en l’acte que ha servit per donar el tret de sortida al cap de setmana amb una de les proves reina del programa: l’Ironman 70.3, que es disputarà diumenge. La cursa ja té 500 inscrits, entre els quals el campió del món de triatló, Jan Frodeno.

En aquest sentit, aquestes xifres sí que convencen a Govern. Igual que les més de 2.000 que la setmana passada van participar en el Trail, amb epicentre a Ordino. En canvi, s’admet que altres competicions de les celebrades aquests darrers anys sota el paraigua de la multinacional esportiva han quedat per sota de les expectatives. És el cas, per exemple, de les dues edicions del triatló d’hivern, a la Rabassa.

Això, a l’entendre de Torres, no és obstacle per mirar de renovar la col·laboració amb Ironman, que suposa una aportació des de les arques públiques d’1,5 milions d’euros anuals. L’actual contracte té vigència encara per una altra edició més, la del 2024, però ja es vol treballar en un de nou. Això sí, justament, corregint aquestes disfuncions.

Així, en aquestes converses, justament haurien de servir per fer aquesta anàlisi, que es començaria un cop acabi l’edició d’enguany de l’Andorra Multisport Festival. I, a partir d’aquí, es miraria quines proves tindrien continuïtat a partir del nou contracte.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending