Toni Bou guanya a Itàlia i torna a proclamar-se campió del món de trial

El pilot resident ha guanyat tot els campionats, tant els d’interior com els d’exterior, des del 2007, quan va fitxar per Honda-Montesa

Toni Bou celebra el triomf a Itàlia i la consecució del campionat.
Toni Bou celebra el triomf a Itàlia i la consecució del campionat. REPSOL-HONDA

Catorzè títol mundial per a Toni Bou en la màxima categoria del trial outdoor. El pilot resident continua acumulant victòries. I el seu triomf al Trial d’Itàlia, a Lazzate, en la penúltima prova del campionat, l’ha propulsat novament cap al primer calaix del podi. Des del 2007, quan va fitxar per Honda-Montesa, el pilot de Piera ha guanyat tots els mundials. Exteriors i interiors. 28 títols.

A Lazzate hi va arribar amb deu punts de marge respecte del seu gran rival aquest curs, el també català Adam Raga. Si el deixeble de Jordi Tarrés no aconseguia situar-se entre els cinc primers en la prova italiana, Bou s’embutxacava el títol mundial. I així va ser perquè el d’Ulldecona va fer el pitjor resultat del curs i la setena plaça el va apartar definitivament del títol. Jaime Busto i Jorge Cascales acompanyen el pilot resident al podi.

De les set proves disputades fins ara -aquest diumenge es fa la darrera cursa, també a Itàlia-, Bou n’ha guanyat cinc. De les dues ocasions on el resident va quedar per darrera de Raga cal comptar-hi la jornada primera de les dues que es van celebrar fa poques setmanes a Sant Julià, a Naturlandia. En un terreny que coneix a la perfecció, el de Piera va ser sorprès el primer dia. Però al segon no va donar opció. Com no ha donat cap possibilitat als seus rivals al llarg del campionat. Al març, just abans que esclatés la pandèmia, ja havia guanyat el mundial indoor.

Etiquetes

Comentaris

Trending