Stefi Troguet renuncia a fer el Broad Peak i ja torna cap a casa

L’alpinista ha explicat que la finestra de bon temps per fer el segon cim que s’havia marcat per aquest estiu arriba massa d’hora i no està al 100% després de l’ascensió al K2

Stefi Troguet.
Stefi Troguet.

Amb el K2, objectiu complert. Amb el Broad Peak, tocarà esperar. Stefi Troguet ha renunciat a la segona part del repte que s’havia marcat aquest estiu i ja està camí cap a casa. La decisió es pren pel fet que, tot i que hi havia ara una finestra de bon temps per intentar l’ascensió, l’alpinista considera que el seu cos no s’ha recuperat encara prou per afrontar una muntanya en la qual cal “estar al 100%”.

Així ho ha explicat la mateixa Troguet a les xarxes socials. En diferents missatges, apunta que “després de dos mesos, torno a la civilització”. Així, espera que, en dos dies, pugui arribar a la localitat de Skardu.

L’alpinista comenta que “la finestra de bon temps que venia” per intentar l’assalt al Broad Peak “era massa propera a l’ascensió al K2”. I no era prou clara. A això se suma el fet que “el meu cos no està encara preparat per afrontar vents de 30 a 40 quilòmetres i fer-ho sense oxigen”.

No ha tingut temps de descasar prou des de l’anterior cim. I per afrontar el Broad Peak, apunta, “has d’estar al 100%”. I és que, recorda, “és una muntanya que no es pot subestimar”, ja que “aquest any ja s’ha emportat moltes vides”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending