Stefi Troguet es prepara per “quan sigui possible” marxar al Karakorum

L’alpinista andorrana participa en llançament d’un frontal de la multinacional Petzl juntament amb Núria Picas, la mare de Kilian Jornet o la primera dona espanyola guia d’alta muntanya

Stefi Troguet en una de les imatges per al projecte de Petzl i el frontal IKO.
Stefi Troguet en una de les imatges per al projecte de Petzl i el frontal IKO. sergi pérez

L’alpinista andorrana Stefi Troguet assegura que el confinament per la primera onada de coronavirus “ha estat molt productiu” i que ara es prepara perquè, quan sigui possible, marxar cap a l’Himàlaia, en concret cap al Karakorum. Troguet participa en llançament d’un frontal de la multinacional Petzl juntament amb Núria Picas, la mare de Kilian Jornet o la primera dona espanyola guia d’alta muntanya.

Amb la muntanya com a nexe d’unió, Núria Picas, campiona del món d’ultra trails; Núria Burgada, muntanyenca i mare de Kilian Jornet; Stefi Troguet, alpinista i himalaista; i Míriam Marco, primera dona espanyola guia d’alta muntanya han exposen històries de clarsobscurs, de llums i ombres per donar sentit al llançament d’un frontal. Totes quatre, dones de muntanya, practicants d’esports a la natura, han coincidit en el llançament de la revolucionària llanterna frontal IKO de la multinacional Petzl i han exposat quins són els seus projectes de present en plena crisi sanitària de la Covid-19 i quines aspiracions de futur tenen. Els boscos de la Molina (Cerdanya) han recollit els testimonis sobre les seves experiències en l’obscuritat.

Las 4 02 Petzl Sergi Pérez A H 3
Núria Burgada, Stefi Troguet, Núria Picas i Míriam Marco passejant pels boscos de la Molina. | SERGI PÉREZ

Allí Stefi Troguet hi ha explicat que el seu moment més fosc va ser al Matterhorn. “Em vaig quedar tres dies atrapada en aquella muntanya amb un company. Ens vam perdre. No vam respectar els timings i ens va entrar molt mal temps. Vaig pensar que era el final i vaig trucar a la meva família per acomiadar-m’hi. Encara no sé com, però vaig poder sortir d’allà i un cop vam trobar el refugi, vaig veure la llum”.

L’escaladora andorrana vol assolir els 14 vuit mils sense el suport d’oxigen. Ara com ara, ja ha aconseguit assolir dos cims (Nanga Parbat, 8.126m, juliol 2019; Manaslu, 8.156m, setembre 2019). Durant el període de crisi sanitària ha aprofitat per fer tecnificació i quedar-se als Pirineus i als Alps. El confinament “ha estat molt productiu. Ens hem de reinventar i saber adaptar. Quan sigui possible marxaré al Karakorum a l’Himàlaia”. Ara mateix, ha afirmat, “ha estat un any molt dur en el món dels 8 mil, no només pels alpinistes si no també per a tota la gent que s’hi dedica com els guies o portejadors”. I hi ha afegit: “Moltes famílies viuen d’això al Nepal o al Pakistan i la seva activitat ha quedat completament aturada”.

Etiquetes

Comentaris

Trending