Soldeu disposarà de 700 localitats més de seient per a les finals de la Copa del Món d’esquí

El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo afirma que "la competició serà un banc de proves per a la mobilitat ja que reforçarem les línies de transport públic"

Comentaris

Una imatge de la compareixença de Camp i Hidalgo.
Una imatge de la compareixença de Camp i Hidalgo. BRU NOYA

La graderia de seients de Soldeu s'ampliarà fins als 2.500 espectadors per a les finals de la Copa del Món d'esquí. Així ho ha anunciat el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo durant,la compareixença al Consell General per explicar els detalls de l'organització i de les diverses proves. Fins ara la capacitat era de 1.800 espectadors. Entre Soldeu i el Tarter s'oferiran 4.000 localitats de seient.

Hidalgo ha destacat que aquest esdeveniment servirà per promocionar l'esquí entre els més joves. Hi haurà nou curses, amb 1,1 milions d'euros en premis i s'esperen uns 25.000 espectadors. L'organització comptarà amb un comitè executiu i un de tècnic i amb 350 voluntaris. Les activitats aniran del 13 al 19 de març. Les proves estaran acompanyades per un programa d'animació.

Tota la infraestructura estarà en un radi d'uns 2 km. Les pistes escollides són l'Avet i l'Àliga. S'han ampliat les graderies i la zona d'arribada. "Les finals seran un banc de proves per a la mobilitat ja que reforçarem les línies de transport públic", ha afirmat Hidalgo qui ha indicat que hi haurà entre 400 i 500 periodistes. La despesa operativa supera els 4 milions d'euros. Hidalgo ha reconegut que "aquest serà el darrer gran esdeveniment que tindrem abans que se celebrin les votacions el 2024 per la seu dels campionats del món. Aconseguir l'èxit, sens dubte, serà un dels fets que ens pot ajudar molt a l'hora d'assolir l'organització dels Mundials". 

El cònsol major de Canillo i president del consell d'administració de Grandvalira, Francesc Camp ha fet un repàs als darrers anys del domini esquiable com ara el forfet de país. "Les peces del món de la neu han anat encaixant i ara ja tenim quasi tot el puzzle tancat", ha dit per afegir que "només ens falten els campionats del món per arribar al cim".

En resposta a la pregunta de la consellera demòcrata Sandra Codina, Hidalgo ha destacat que tenir esquiadors d'èlit també ajuda a poder organitzar aquest tipus d'esdeveniments.

Comentaris (2)

Trending