El simulador de la federació d'esquí ha estat utilitzat més de 400 hores durant l'estiu

També ha servit per dur a terme els entrenaments de pretemporada de clubs del país i de Catalunya

El simulador durant l'acte de presentació als mitjans de comunicació.
El simulador durant l'acte de presentació als mitjans de comunicació. FAE

El simulador de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ha estat utilitzat més de 400 hores. L'aparell ha estat en funcionament des de l'1 de juny fins el 30 de setembre al Centre de Tecnificació d'Ordino (CTO). Aquest estiu la FAE es va haver d’adaptar a la situació actual provocada pel coronavirus, de manera que els entrenaments de pretemporada de la secció d’alpí es van haver de modificar.

 

Aquesta eina ha servit perquè els esquiadors i esquiadores tinguessin un complement d’entrenament, per mantenir, a més, l’activitat tècnica i física que implica una pretemporada. També han respost a aquesta iniciativa des dels cinc clubs del Principat. En total, s’han acumulat unes 112h30 hores de simulador.

Els clubs que més hores han fet ús del simulador són el Soldeu Esquí Club (SEC) i l'Esquí Club d'Andorra (ECA), amb unes 37h30 de treball al tapís cadascú. El Pas de la Casa-Grau Roig (PCGR) va estar 21h30, l’Esquí Club Ordino-Arcalís 10h, i l’Esquí Club Arinsal-Pal ECAP) 6h. També ha beneficiat el treball de la base de la federació. Els equips EEBE (U16 i U19) amb un volum molt gran d’esquiadors, han fet en total 216 hores de treball durant tot el període. Igualment, els equips nacionals tant femení com
masculí han sumat 65h30 hores.

Però l’impacte del simulador ha anat més enllà. Entitats i clubs de fora d’Andorra es van interessar des del primer moment en poder entrenar en el simulador. Així, van fer-ne ús quatre clubs catalans: GRANUEC, La Molina, Club Esquí Vall d’Aran (CEVA) i Club Aranés d''Esports d'Hivernn(CAEI). La suma dels quatre ha estat de 10h30 al simulador. Una experiència que, segons els seus usuaris i responsables, va ser molt profitosa. En total, el simulador ha estat en ús 404h30 durant els quatre mesos d’estiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending