Simulacre d’emergència per preparar les Finals de la Copa d’Europa al sector El Tarter

El dispositiu que ha participat, i que serà durant la competició, està format per una trentena de persones entre pisters, Bombers, personal mèdic i altres professionals de l’estació

Un moment del simulacre d'evacuació.
Un moment del simulacre d'evacuació.

La pista Àliga, del sector El Tarter de Grandvalira ha estat escenari, aquest dimarts, d’un simulacre d’evacuació d’un accident greu per posar a prova el dispositiu d’emergències de cara a les Finals de la Copa d’Europa. L’actuació ha comptat amb la participació d’una trentena de persones dels diferents equips de professionals que formaran part del protocol d’emergència. Seran el servei mèdic de pistes, els Bombers del GRM i professionals a càrrec de l’helicòpter medicalitzat, tots coordinats per la responsable del dispositiu, Laura Sánchez; pel cap de Cursa, Santi López, i per cap de pistes, Manel Vidal.

L’objectiu del simulacre era testejar el bon funcionament del protocol d’actuació en cas d’un accident greu d’un corredor o corredora durant la celebració de les Finals de la Copa d’Europa que tindran lloc del 14 al 20 de març als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira. Precisament, el protocol que s’aplicarà durant la setmana de competicions ja es va dissenyar per a les Finals de la Copa d’Europa 2018, pensant en la cita de les Finals de la Copa del Món 2019.

Tal com s’ha pogut observar durant el simulacre, els primers en intervenir són els pisters, que són els encarregats de decidir si s’activen els equips mèdics, formats cadascun per un metge i un infermer. L’equip mèdic, al seu torn, decideix quin recurs d’evacuació s’activa segons la gravetat del corredor. Pot ser per pista fins al centre mèdic d’El Tarter o fins al punt d’aterratge de l’helicòpter. En casque es tracti d’un punt de la pista de difícil accés, el rescat per helitrollatge anirà a càrrec dels bombers.

L’exercici s’ha dut a terme a la pista Àliga, tenint en compte que és on hi poden haver caigudes més greus, ja que és la pista que acollirà les proves de velocitat. Pel que fa a la pista Avet del sector Soldeu, on es disputaran les proves tècniques, l’equip d’emergències serà més reduït perquè el traçat és més curt. El centre mèdic de referencia també serà el d’El Tarter, ja que disposa d’unes instal·lacions més àmplies i els trasllats es poden fer igualment per pista en molt poc temps.

Durant les Finals de la Copa d’Europa 2022, a banda dels tres equips mèdics a pistes, hi haurà un equip d’evacuació del GRM, i el Servei d’Urgències Mèdiques (SUM) per a l’helicòpter medicalitzat. A més, s’incorporarà un cinquè dispositiu a l’ambulància de suport avançat en cas que el trasllat s’hagués de fer per carretera. En total, serà una trentena de persones.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending