Segueixen encallats fora de casa

L’FC Andorra no passa de l’empat en la seva visita al camp del cuer, el Sevilla Atlètico, malgrat avançar-se amb un gol de Carlos Martínez i segueix sense conèixer la victòria lluny del Principat

Un instant del partit entre Sevilla Atlético i FC Andorra de la primera volta.

Els partits com a visitant s’estan convertint en una autèntica obsessió (o malson, segons es vulgui entendre) per a l’FC Andorra. El conjunt tricolor no ha pogut trencar la mala ratxa lluny de l’Estadi Nacional i només ha pogut empatar al camp del cuer. De res ha servit que Carlos Martínez hagi marcat el 0-1 al tram inicial del duel. L’empat de Capi ha arribat abans del descans i els d’Eder Sarabia no han sabut reaccionar per anotar el gol que els donés els tres punts.

L’Andorra ha sortit endollat al camp, novament amb una clara intenció de tenir la pilota, dominar el joc i ser l’equip que portés la iniciativa, aprofitant, a més, els dubtes que genera la situació de cuer al rival. I durant els primers minuts ho ha aconseguit. Fins que ha obtingut el premi.

Es jugava el minut dotze quan una centrada des de la banda dreta l’ha baixat no sense complicacions Manu Nieto cap a la frontal de l’àrea. Allà, l’ha recollit Carlos Martínez, que ha engaltat un estrany però efectiu xut que ha sorprès Alfonso. Era el 0-1 i, per primer cop en tota la temporada, l’Andorra s’ha posat per davant en el marcador en un partit com a visitant.

Però, just després del gol, els tricolors han enganxat uns minuts de cert desconcert que a punt ha estat d’aprofitar el filial. Primer, Iván, amb una rematada ben aturada per Ratti i, instants després, fruit d’un error d’Álex Pastor en la sortida de la pilota, Quintana ha acabat xutant al pal. El mateix jugador, al 23’, s’ha plantat sol davant el porter tricolor però no ha sabut superar-lo, en gran part gràcies a una bona sortida de l’argentí -per cert, partit 101 com a jugador de l’Andorra-.

Zourdine Andorra Sevilla
Zourdine disputa sense sort una pilota contra un rival.

Tocava reaccionar, de nou, amb la possessió per evitar problemes. I els tricolors ho han sabut fer, canviant la dinàmica del duel i passant un altre cop a generar perill, sense, però, acabar de concretar el segon. Al 30’, Manu Nieto ha reclamat un penal en una topada amb Alfonso que l’àrbitre, però, no ha considerat punible.

On, en canvi, sí que hi ha hagut pena màxima, clara, tot s’ha de dir, ha estat en l’àrea tricolor. L’ha forçat molt bé Iván, travat per Diego. El mateix davanter l’ha xutat però l’ha enviat al pal. El refús, però, l’ha caçat Capi, que amb un xut creuat ha batut Ratti.

Amb l’empat al marcador, el tram final del primer temps ha estat presidit per la igualtat. Ho ha intentat de nou Carlos Martínez al 41’, amb una gran acció dins l’àrea recollint una passada de Zourdine, però el seu xut l’ha salvat Alfonso. La rèplica sevillista, més tímida, la donat Quintana, amb una rematada fluixa a la mitja volta ben interceptada per Ratti.

La tornada de vestidors no ha estat bona pels tricolors. El Sevilla Atlético ha evidenciat que necessitava els punts i ha generat molt perill davant un conjunt andorrà que ha perdut el control del partit. Ratti, en dues ocasions, ha salvat el 2-1. Primer, evitant en el mà a mà el que hauria estat un gran gol després d’una extraordinària acció individual de Juan María (47’). Després, en el 53’, salvant un xut d’Iván amb poc angle. A pilota aturada, els locals també han tingut una opció: Salas, de cap, ha vist com el seu propi company d’equip, Valentino, frenava la seva rematada (55’).

Ratti Sevill Atlético Andorra
Ratti surt a tapar una internada d'un davanter local.

La veritat és que, en aquest segon temps, l’Andorra no s’ha trobat gairebé mai còmode. No ha aconseguit imposar el seu estil de joc i li ha costat molt generar perill. Ni de falta ha trobat l’encert, malgrat l’intent de Bover en el 58’. Cert que tampoc es pot dir que el Sevilla Atlético hagi tornat a crear grans situacions de perill.

En el tram final, el duel s’ha animat. En dues ocasions seguides, Altimira i Bover (83’) han estat molt a prop del segon, però la defensa local ha pogut salvar la situació. Segons després, al 84’, el lateral ha caçat una pilota solta dins l’àrea però ha remat per sobre el travesser. L’Andorra apostava de forma clara per ficar una marxa més en els darrers minuts.

Era, però, massa tard. El Sevilla Atlético ha aconseguit tallar el ritme els últims instants del duel i, ha frenat l’embranzida tricolor. Així, l’empat no s’ha mogut i l’Andorra s’ha hagut de conformar amb un solitari punt en la seva visita al fanalet vermell del grup. I encara sort, ja que en el darrer minut del descompte, Quintana ha provat un xut des de la frontal que s’ha estimbat a la fusta. Encara podria haver estat pitjor, doncs. Poc consol, però, per a un equip tricolor que necessita millorar, i molt, fora del Principat si vol estar a dalt.

Camp: Jesús Navas. 200 espectadors.
SEVILLA ATLÉTICO (1): Alfonso, Valentino, Kike Salas, Luismi Cruz (Zarzana, 61’), Lulo (Arcos, 86’), José Ángel (Kibamba, 86’), Juan María, Sintes (Vacas, 68’), Capi (Peral, 86’), Quintana i Iván.
FC ANDORRA (1): Ratti, Pedraza (Roger Riera, 94’), Diego, Pastor (Vilanova, 46’), Eudald, Riverola, Bover, Manu Nieto, Iván Gil, Zourdine (Altimira, 75’) i Carlos Martínez (Héctor Hevel, 75’).
Àrbitre: Alfonso Vicente (Castella i Lleó). T.G.: Valentino, Quintana / Diego i Riverola.
Gols: 0-1, Carlos Martínez (13’). 1-1, Capi (36’).